X
 
 

Забавените плащания на служители за 2018 г. са 27 млн. лева

431 0
Забавените плащания на служители за 2018 г. са 27 млн. лева
Снимка: iStock/Guliver
42 хиляди са проверките на ГИТ през миналата година, където са констатирани над 170 000 нарушения. Това каза вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов пред bTV.

„Поради тази причина ние считаме, че два са законите, които най-често се нарушават в България – Законът за движение по пътищата и неговия правилник за приложение и Кодексът на труда и наредбите, свързани с приложението му”.

КНСБ: Сивият сектор убива икономиката ни

Председателят на КНСБ Пламен Димитров призна, че сивият сектор убива както цялостната ни икономика, така и правата на работниците, коит...

21 хиляди и малко отгоре са нарушенията, свързани със заплащането на труда, обясни Чавдар Христов.

„Нас ни интересува основно това дали продължават да се забавят, да не се изплащат дължими трудови възнаграждения”, допълни той.

За миналата година, 2018 г., ГИТ, на базата само на извършените проверки, ние не знаем каква е истинската картина, знаем онова, което е отразено – 27 млн. са установените забавени плащания. За 2017 г. те са 28 милиона и няколко стотин хиляди.

1 млн. лв. е разликата, която ние констатираме в тези числа – 2018 г., спрямо 2017 г., тоест, ефектът в приетите изменения и допълнения в няколко закона се изразява в 1 млн. лв. на фона на 27 млн. лв. задържане на тенденцията”, каза още Христов.

Работодатели, наели работници без трудов договор, няма да участват в обществени поръчки 3 години

Без право да участват в обществени поръчки в срок от три години остават работодатели, които са допуснали полагане на труд от работници ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално