Започва акция "Зима"

2009
Започва акция "Зима"
Снимка: iStock/Guliver

Започва акция „Зима”. От днес "Пътна полиция" ще следи дали автомобилите са с гуми с подходяща дълбочина на грайфера от поне 4 милиметра. Ще се проверява и за неизправни светлини и чистачки. На нарушителите все още няма да се налагат санкции.

До средата на месеца полицаите само ще предупреждават шофьорите. От 15 ноември ще започнат да се съставят актове и фишове. Ако автомобилът не е готов за зимата е възможно и да бъде временно спрян от движение.

От 1 ноември започва акция "Зима", за какво да внимаваме (ВИДЕО)

От 1 ноември започва акция "Зима", която ще продължи до края на месеца на територията на цялата страна, съобщават от МВР. Операцията ще...

През първата десетдневка на месеца във фокуса на кампанията ще бъдат велосипедистите, водачите на електрически тротинетки и превозни средства с животинска тяга. Акцентът е извършване на проверка на светлините за тяхната изправност в съответствие с нормативните изисквания при регистрация и пререгистрация на ППС.

Вторият етап от кампания стартира от 11 и продължава до 20 ноември и е с наименование „Пешеходци, пътници и водачи за толерантност на пътя“. Кампанията е насочена към пешеходците, пътниците и поведението на водачите спрямо пешеходците. Контролната дейност на пътна полиция в тази десетдневка ще бъде насочена към превенция над поведението на пешеходците и пътниците, както и над водачите, неосигуряващи предимство на пешеходците. Ще се извършва активен контрол за спазване от пешеходците на правилата за безопасно пресичане на платното за движение.

В третата десетдневка на месец ноември (21-30 ноември) е планирана кампанията „Безопасно шофиране през зимата“. Тя е насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на ППС и поведението на водачите спрямо пешеходците. Пътните полицаи ще насочат контрола над техническата изправност на автомобилите и над поведението на водачите. До тогава водачите на моторни превозни средства трябва да сменят летните гуми със зимни, да проверят светлините на колите си, да имат работеща стъклопочистваща система на превозното средство, предупреждават от Пътна полиция.

По време на акция „Зима“ е планиран и оглед за състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. При необходимост ще бъдат изготвяни предписания до собствениците на пътя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Агенция „Митници София” с нов шеф

Съдът върна на работа бивш директор в МВР, уволнен от Рашков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com