13 остават от 15-те кандидати в борбата за главен архитект на София

2064
13 остават от 15-те кандидати в борбата за главен архитект на София
Снимка: БГНЕС

Предстои заседание на комисията, която ще разгледа и приеме критериите за оценка на концепциите на кандидатите за главен архитект на София, датата за отваряне на концепциите е утре. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на заседанието на Столичния общински съвет.

Фандъкова добави, че са се явили 15 кандидати, като двама са отпаднали по документи, така в момента ще защитават концепциите си 13 кандидати, предаде БГНЕС.

Фандъкова повтори, че няма намерение да се кандидатира за президент

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че няма намерение да се кандидатира на следващите президентски избори. По думите й това б...

В работата на комисията, освен представители на администрацията и общински съветници, ще се включат и представители на гилдията, както и външни наблюдатели.

За да има по-голяма публичност на процеса, Фандъкова заяви, че се организира и публично представяне на кандидатите, което ще се проведе на 29 февруари в сградата на Съюза на архитектите в България. Освен това дискусията ще се предава и онлайн.

Във връзка с гласувания доклад за промяна на администрацията в общината, Фандъкова каза, че промените са в подобряване на административното обслужване и работата на реалните администрации. Един от поводите за тези промени е желанието на районните кметове да подобрят работата.

В рамките на централната администрация са няколко промените. Част от тях засягат административното обслужване в ресора на секретаря на общината, където се открива специално звено, което ще се занимава с комуникацията с новия портал, който в момента се създава и с останалите канали през социалните мрежи.

Фандъкова: Главният архитект на район "Младост" е освободен от длъжност

Главният архитект на район "Младост" е освободен от длъжност. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, във връзка с питан...

Друга важна, според Фандъкова, промяна е увеличаването на шофьорите, които ще управляват автомобилите за хора с увреждания. Така автомобилите, които обслужват тези хора по заявка ще могат да се движат в две смени.

Разделянето на правната дирекция на две и прехвърлянето на отдела по концесионирането в правната дирекция е несъществена промяна, посочи още тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София