2118 подписа в жалба до институциите са изпратили жителите на кв. "Стрелбище"

1909
2118 подписа в жалба до институциите са изпратили жителите на кв. "Стрелбище"
Снимка: Actualno.com

2118 подписа в жалба до институциите са изпратили жителите на столичния квартал "Стрелбище" относно намерението на строителната фирма НИКМИ АД, която иска да вдигне 43-етажен небостъргач на мястото на зелена площ в района. 

"Нито една институция не отговаря на нашите молби да се изяснят нещата. Търсихме районния кмет, главния архитект, обаждахме се на столичния инспекторат. Има решение на съда за подробния устройствен план, но това не е разрешение за строеж", каза Ивайло Ачев, жител на кв. "Стрелбище", в ефира на Нова телевизия.

Бюрокрация пречи на омбудсмана да помогне на квартал "Стрелбище"

Юридическият екип на омбудсмана Мая Манолова все още няма пълен достъп до документите по делото за строителството на небостъргач в стол...

"Много е странно да дойдат и да започнат да слагат ограда и като трима души ги питат какво правят, да си натоварят мрежите и колците и да си тръгнат", коментира още недоволният гражданин.

Не ни успокоява това, че фирмата има намерение да строи след две години, заяви друг протестиращ от квартала. Аз живея в сградата отсреща и си представям как тук ще има една дебела сянка, над главите ни няма да има небе. Представяме си хаос в квартала, свързан със заобикалянето на закона, оплакаха се още протестиращите граждани.

Те обясниха, че са изпратили жалба до институциите, в която ги приканват да защитят Закона за устройството и застряване на Столична община. Именно съгласно този закон теренът, на който НИКМИ иска да строи, е обявен за зелена площ. Върховният административен съд (ВАС) обаче постановява, че този закон не важи по отношение на казуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София