"Дондуков" и "Цар Освободител" в София може да станат еднопосочни (СНИМКИ)

1830
"Дондуков" и "Цар Освободител" в София може да станат еднопосочни (СНИМКИ)
Снимка: Facebook/Симеон Славчев

В София се обсъжда вариант – централните булеварди "Дондуков" и "Цар Освободител" да станат еднопосочни. Според проекта по "Дондуков" ще има и велоалеи в близост до трамвайните релси.

Вариант за такава промяна на движението в столичния център е била обсъждана вчера в комисията по транспорт на Столичния общински съвет, съобщи в профила си във Facebook общинският съветник Симеон Славчев.

Прокуратурата ще проверява аварията на "Топлофикация", без сметки за студените дни

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви на днешното заседание на Общинския съвет, че ще сезира прокуратурата, за да се разбере причини...

"Идеята е бул. "Дондуков" да стане еднопосочен в посока Министерския съвет и президентсвото, както и бул. "Цар Освободител" да стане еднопосочен от президентсвото в посока на Народно събрание и Софийския университет", написа той в социалната мрежа.

Според него идеята е добра, защото това ще облекчи значително трафика в центъра на София. Друг плюс е, че проектът предвижда по бул. "Дондуков" да се обособи самостоятелна двупосочна велоалея и трамвайно трасе.

"По този начин всички участници в движението - пешеходци, велосипедисти, градски транспорт и автомобили ще се придвижват безконфликтно", смята Славчев.

Той все пак уточни, че става дума за проект, който тепърва ще се разглежда и в други комисии на СОС, както и от гражданите.

Започнаха спешни проверки за вредни емисии на колите в София

По искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова, от днес служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”, съвм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София