Фандъкова отговори - за демократите, за ромския вот, за Манолова и за Гешев

7967
Фандъкова отговори - за демократите, за ромския вот, за Манолова и за Гешев
Снимка: БГНЕС

Най-важното за мен е, че две трети от гласовете на хората отидоха вдясно. За 10 години управление сме допуснали грешки, но имаше и сериозни конкуренти. Така лидерът след първия тур на местните избори в София

Кметицата призна, че "изборите са силно мажоритарни" и предупреди, че "София няма време за губене". Тя каза пред bTV и, че може да има загуба на инерция при смяна на управлението.

"Спаси София" за дебата: Манолова потвърди, Фандъкова отказа

Гражданската организация „Спаси София“ отмени дебата за София. Това са написали от организацията в публичния си профил във ...

"Не се пазаря, отидох явно", посочи Фандъкова за срещата си с "Демократична България" (ДБ). На въпрос защо го е направила сега, а не след изборите например, кметицата обясни, че срещата не е била медийна и това било така, защото от ДБ така искали. "Търся винаги подкрепа за развитието на града, имаме важни сфери, в които имаме сходни виждания – административната реформа, електронизацията", изброи Фандъкова. Тя отрече да е воден разговор с Христо Иванов и Атанас Атанасов за бъдещи общи действия между ДБ и ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС). "Не съм си сменяла цветовете и позициите, винаги съм гласувала вдясно", добави кметицата по адрес на Мая Манолова, като каза и, че е имала срещи още със "Спаси София" и ВМРО, за да има мнозинство в Столичния общински съвет по определени, важи теми.

Фандъкова обаче видя като успех резултатът на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Там влизат 27 общински съветници от партията на Бойко Борисов. Заради "Спаси София" и изборното законодателство ГЕРБ всъщност има възможност да контролира решенията, които се вземат с обикновено мнозинство – подробности си припомнете в този материал!

Относно обвиненията за купен и контролиран ромски вот, Йорданка Фандъкова отговори, че Манолова си е направила цялата кампания "с внушения и лъжи". "Вълкът козината си мени, нравът – не", каза още кметицата и убедено заяви, че не може София да се спечели с купен вот и че 40 000 гласа разлика (161 909 на 123 714 гласа за Фандъкова) не се правят с 300 гласа в една секция. "Избори не купувам", категорична беше кметицата и припомни Костинбродската афера: "Жалко, че нищо ново не могат да измислят тайните сценаристи на г-жа Манолова" предвид идеята на Манолова да има прокурори на място в ромските секции в изборния ден. Припомнете си в този материал каква подкрепа събира Фандъкова при "Факултета".

Пълно лицемерие – така Фандъкова описа позицията на Мая Манолова в подкрепа на протеста заради избора на главен прокурор. Къде беше тя на 24 октомври (тогава беше изборът от ВСС на Иван Гешев), попита Фандъкова и не отговори каква е нейната позиция, защото "не би си позволила да се направи на герой" два дни преди изборите. Кметицата уточни, че има позиция като гражданин, без да я казва, а във Facebook Мая Манолова засегна и това – Фандъкова да бъде питана и да каже какво мисли за избора на Гешев.

ГЕРБ: Манолова отказа участие в дебата за София с Фандъкова

Мая Манолова отказа участие в дебата за София. Това съобщават от предизборния щаб на Йорданка Фандъкова. "Предизборният щаб на ГЕРБ-Со...

По отношение на липсата на нов дебат с Мая Манолова, преди балотажа, Фандъкова посочи, че е искала дебат по сериозни въпроси. Г-жа Манолова още не представя екип, а само след месец новият кмет трябва да предложи проект за бюджет в София, каза столичната кметица и припомни, че 6 пъти е била на дебат с Манолова и на конкретните ѝ въпроси Манолова не е отговорила. "Очевидно г-жа Манолова мисли, че работата на кмета е да тича непрекъснато в кабинета на премиера – не е така", заяви Фандъкова.

За финал кметицата обясни, че си е взела за урок случилото се с "Граф Игнатиев". По отношение на чистотата на въздуха, Фандъкова обясни, че е защитила проект за подмяна на печките на 6000 домакинства, но не каза какъв е очакваният ефект от това и не даде статистически данни колко домакинства в София се отопляват на твърдо гориво, което вдига нивото на фини прахови частици. Такива статистически данни за последно представи "Спаси София", която вкара в новия Общински съвет Борис Бонев, в рамките на стартираната от сегашното управление на София инициатива "Визия за София" - вижте статистиката в този материал! Колко замърсява една печка - припомнете си в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София