Георги Георгиев: В момента текат номинации за кмет на София от ГЕРБ

4579
Георги Георгиев: В момента текат номинации за кмет на София от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Кой ще е кандидатът за кмет на София от ГЕРБ ще каже ръководството на партията. В момента текат събрания, на които структурите номинират кандидати. Текат демократични процеси така, както се прави във всяка една демократична партия". Това каза председателят на Столичният общински съвет от ГЕРБ Георги Георгиев пред БНТ. 

"Много важни са и кандидатурите за районни кметове, общински съветници", подчерта председателят на СОС. "Това, което бе предложено до момента, е една противоестествена сглобка на леви, популистки партии, които втрещиха "синя София", заяви в предаването "Още от деня" Георги Георгиев по повод общата кандидатура на ПП-ДБ, "Спаси София" и "Екипът на София" в лицето на Васил Терзиев.

Комисията по архитектура на СОС прие етични правила за реклама в София

Комисията по архитектура към СОС одобри и допълни предложените от асоциациите за външна реклама етични правила за рекламното съдържание...

Фактите за Васил Терзиев, семейството му и ДС: Всеки сам преценява, I част (ДОКУМЕНТИ)

"Имаме една чудна амалгама от една току-що създадена партия като "Спаси София", без съмнение популистка, която преди да се яви на избори, вече бе продадена, за да бъде част от коалиция срещу пост на лидера. Имаме кандидат на един район, който беше кандидат на БСП, така че не може да се твърди, че това е дясната кандидатура", допълни Георгиев.

По думите му ГЕРБ като дясна партия са длъжни да дадат на София автентична дясна кандидатура. Той допълни, че постът председател на Столичния общински съвет е предмет на избор, а не на назначение. "ГЕРБ е най-голямата дясна партия. Като такава сме длъжни да издигнем автентична дясна кандидатура", категоричен бе той.

Премахват 11 незаконни павилиона срещу КАТ в София (ВИДЕО)

На въпрос може ли постът на столичният общински председател да балансира кметския пост при една обща дясноцентристка кандидатура, Георгиев отвърна: "Вчера г-н Борисов го каза много ясно. Изглежда останалите забравят, че председателят на общинският съвет се избира, не се назначава. И няма как, както са тръгнали в политическия алъш вериш, да се договори нещо, което е плод на избор. И моят избор е плод на гласуване от три партии, не само на ГЕРБ. Предходният председател в началото на този мандат - колегата Герджиков, бе избран с гласове, сред които включително този на г-н Борис Бонев, който днес е алтернатива на нас", припомни той.

Новият участък от бул. Филип Кутев в София ще бъде готов наесен

През есента ще е готова новата част от столичния булевард „Филип Кутев“. Председателят на общинския съвет Георги Георгиев и...

"Така че да се правят илюзии, че ще се пренесе сглобката и институционално, ми се струва нереалистично. Не е и почтено. Аз като гражданин съм притеснен. Ние трябва да имаме право на избор. не може да отидем и да има една единствена опция, която включва кмет, председател на съвета, а сигурно и секретари на отделите ще назначат, както са тръгнали. Това не е сериозно отношение. Не бива да се подценяват гражданите", категоричен бе Георгиев.

Той коментира и решението на Столичния общински съвет, който прие правила, според които електрическите тротинетки трябва да се движат с до 25 километра в час по шосетата, а в паркове и по тротоари да се бутат. Това ще бъде програмирано и в самият им софтуер. Освен това те вече няма да могат да се оставят безразборно в града, а на специално обособени за това места.

Георги Георгиев: Напредва най-мащабната програма за ремонт на близо 700 000 кв.м тротоари в София

"Не е нужно да откриваме топлата вода с тротинетките. След като се прави в Берлин и Париж, не виждам защо да не са прави и тук. Когато регулираш един бизнес, който досега не е бил регулиран, може да се досетите, че не ни посрещнаха с цветя и бонбони", обясни Георгиев.

"Имаме над 1600 санкционирани нарушения с тротинетки. До 1000 лв. е глобата за всяко отделно нарушение, няма да могат да се оставят безразборно, гражданите ще могат също да подават сигнал", подчерта още той.

Георги Георгиев: Новият участък от бул. Филип Кутев ще бъде готов наесен (СНИМКИ)

През есента ще е готова новата част от столичния булевард „Филип Кутев“. Председателят на общинския съвет Георги Георгиев и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Промени в движението в София за Гергьовден

Инсталацията за горене на RDF на Топлофикация София е де факто незаконна

Великденска украса се появява в София на четири ключови локации

Авария остави без вода два столични квартала

След игра в Южния парк: Махнаха15 кърлежа по тялото и дрехите на дете

Как общинско дружество се превърна в черна кутия?: Терзиев след одита в ЦГМ

Балетна школа в Самоков отбеляза половин век с авторски танцов спектакъл

Галерия с детски рисунки на тема „Великденски шарки. Любов и възкресение“ бе открита до новостроящия се храм „Св. Патриарх Евтимий“ в София

"Топлофикация София" започва отчитане на уредите

Деца от Самоков се включиха в кампанията на общината за засаждане на цветя (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София