Официално: Васил Терзиев е кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" за кмет на столицата (ВИДЕО)

4435
Официално: Васил Терзиев е кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" за кмет на столицата (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com / Деница Китанова

Васил Терзиев е кандидатът на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" за кмет на София. Кандидатурата му бе обявена на специално събитие в Sofia Event Center. 

В речта си Терзиев посочи като основни приоритети в бъдещата си работа училищата и решаването на проблемите с детските градини. "Амбицията ни е след 4 години когато се съберем пак тук да се погледнем в очите и да сме доволни, че няма големи разлики между това, което сме казали, и което сме изпълнили", каза Терзиев. "Трябва да положим една здрава основа, за да може тези след нас за градят", добави той.

“С успехът идва отговорността към обществото. Колкото по-успял си в своята сфера, толкова повече имаш отговорност да върнеш на своето общество, да работиш за него и всички заедно да вървим напред. Отговорността е една от причините да бъда тук. Причината да искам да го направя е, защото искам заедно да построим по-добро бъдеще. Заедно да построим град на бъдещето, но за тази цел ни трябват много хора, които го искат. С голямо задоволство мога да кажа, че тези хора ги има”, каза той и уточни, че са работили няколко месеца за подбор на кметове, за да може да гарантират създаване на по-добра и европейска столица. “С този екип, който ние изграждаме, ще говорим на дълго и широко за нашите планове - от големите идеи до първите неща, които бихме направили”, отбеляза той.

Терзиев уточни, че едно от най-важните неща, които възнамерява да направи, е да даде повече правомощия на районните кметове, без значение от коя партия са те. „Именно те са най-близо до хората и така ще могат да направят най-доброто за тях. Трябва да има правила и те да знаят на кого служат – не на централната власт, а на хората, които са ги избрали. Ние ще дадем средствата, за да могат да работят все по-добре“, заяви Васил Терзиев.

Кандидатът на ПП-ДБ бе категоричен, че ще се бори за убедителна победа на местните избори, за мнозинство в Общинския съвет, както и за достойно управление, което ще направи София достоен европейски град.

Васил Терзиев е предприемач, завършил е бизнес администрация в Американския университет в България. Той е един от основателите на IT компанията „Телерик“. През 2014 г. тя беше купена от американската Progress с рекордна за региона сделка за 262.5 млн. долара. Терзиев е и съосновател на "Телерик Академия" и Campus X – проекти, които участват активно и помагат за развитието на IT и стартъп сферата в България.

На този етап няма никаква яснота коя ще бъде номинацията на ГЕРБ за поста. Като евентуален кандидат за кмет се спрягаше името на председателя на СОС Георги Георгиев, но лидерът на ГЕРБ обяви, че за поста има харесан друг кандидат. Кой е той се пази в тайна. ОЩЕ: ПП-ДБ и "Спаси София" се разбраха за кандидат-кмет в София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

Столична община не позволи митинг на "Безсмъртния полк"

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 25 МИР - София

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 24 МИР - София

Вижте листата на "Има такъв народ" за парламентарните избори на 9 юни в 23 МИР - София

Отварят нова детска градина в ж.к. „Стрелбище“

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 25 МИР - София

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 24 МИР - София

Вижте листата на БСП за парламентарните избори на 9 юни в 23 МИР - София

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 25 МИР - София

Вижте листата на ДПС за парламентарните избори на 9 юни в 24 МИР - София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София