X
 
 
 

Граждани: ЦГМ трябва да се закрие

877 0
photo of Граждани: ЦГМ трябва да се закрие
Снимка: Actualno.com

Още по темата

ЦГМ трябва или да се закрие или да се реформира по румънски (европейски) модел като всички общински оператори (Метрополитен, Авто и Електротранспорт) бъдат обединени като дирекции със свое счетоводство, а не да съществуват като отделни предприятия.

Това е позицията на Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт с позиция по доклада на Сметната палата за лошото управление на ЦГМ.

Столична полиция предприема специални мерки за сигурност в следващите дни

„Още от когато водим делото в съда за цената на билета, което спечелихме на първа инстанция заедно с още граждани и организации, изтъкваме част от проблемите. Хубаво е, че и сметната палата достига до тях. Надяваме се да го спечелим и на втора инстанция във ВАС. Искаме да попитаме и какви са наказателните и административни измерения на този доклад? Ще има ли повдигнати обвинения на длъжностни и политически лица?”– коментира Георги Статков от инициативата.

Гражданите считат, че това е още един мотив общинският съвет да отмени увеличаването на билета в София, което влезе в сила от 1-ви юни 2016 г.

Вдигат с 14% заплатите на медицинските сестри в детските ясли, градини и училищата в София

От инициативата обръщат внимание и че същите общински съветници – Екатерина Йорданова и Зафир Зарков, които внесоха увеличението на цената на билета, сега внасят инвестиционна програма на Столичен електротранспорт със заложени редица проекти, които предизвикаха недоволството и протестите на граждани в София. Като изграждането на нови трамвайни трасета дори е скрито от общинския съвет като не е уточнено в самия доклад, а цялата документация не е била достъпна за общинските съветници.

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Майкъл Дж. Кейси: Facebook решава какво да стигне до публиката и това се отразява зле на медиите

За много кратко време социалните мрежи революционализираха н...