X
 
 

И това лято ремонти ще блокират столицата

2066 0
photo of И това лято ремонти ще блокират столицата
Снимка: Столична община
Ремонти през летните месеци започват на 10 големи обекта - улици и булеварди в София, които ще вървят едновременно с обновяване на уличната мрежа - пълненето на дупки, бордюри и тротоарни настилки в столицата. Големи трудности в движението, в центъра на София създава продължаващата цялостна реконструкция на ул. Каменоделска. Потърпевши днес станаха стотици, които висяха дълго в задръстване на Сточна гара, Сливница и "Раковски", съобщи stolica.bg.

До края на май започват строителни дейности по ул. Президент Линкълн в Овча купел. И по друга важна артерия в квартала - ул. Монтевидео също продължават строителните дейности. Обектът ще бъде завършен след приключване на изграждането на метрото и ще стане 4-лентов булевард.  Довършва се отчуждаването на имоти за пробива - продължението на ул. Филип Кутев, както и по ул. Тодор Каблешков, за да се свържат.

В София има бум на ухапванията от кърлежи

Бум на кърлежите в София отчитат експертите. Причината са относително високите температури през зимата и валежите в последните дни. В р...

"Това е важен, защото е част от вътрешния ринг, с който ще разтоварим трафика в центъра", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти в кв. Бенковски. Вече е започнало и изграждането на важен колектор на ул. Сребърна и това затруднява движението в тази част на София. Съоръжението обаче е изключително важно за отводняването на кв. Кръстова вада и разширението на "Тодор Каблешков".

През юли затворено за движение ще е началото на бул. България, в участъка от бул. "Черни връх" до ул. Иван Ев. Гешов. Там изцяло ще се подменя настилката. Ремонтите ще са през юли и август, когато има най-малко хора в София, уточни столичният кмет. Ремонт ще има и на тунела на "Александър Малинов" в Младост, откъдето минава трафикът за Южната дъга. Доста проблеми ще се създадат и с ремонта на тунела на НДК и "Скобелев". Засега обаче не е ясно кога ще започнат строителните дейности, защото още не е готов проектът.

След това трябва да се обяви обществена поръчка за изпълнител, уточни кметът Йорданка Фандъкова. Столична община продължава с отчуждаването на имоти продължава около Източната тангента заради проект, който свързва "Владимир Вазов" със Северната скоростна тангента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители