Искат пренареждане на метростанциите на третия лъч

18466
Искат пренареждане на метростанциите на третия лъч

Инициатива "Граждани за София" ще подаде жалба до европейската комисия заради разположението на метростанциите в София. Според тях спирките отдалечават хората от подземния транспорт.

Нови седем метростанции ще бъдат открити още следващия месец в София. Те са част от разширението на първия лъч на метрото. Очаква се потокът от пътници по новите линии да е близо 90 000 души дневно и това да облекчи и автомобилният трафик.

От май пътуваме по два нови маршрута със софийското метро

Два нови маршрута ще има столичното метро от май месец, след пускането на седемте нови станции до летището и до Бизнес парка.   ...

Практиката показва, че досега тези прогнозини данни, в голяма степен в първата година от пускането, се реализират на около 70% и постепенно нарастват във времето до 80, като постепенно достигат 100%.

Архитекти са на мнение, че новите метростанции се разполагат без да бъдат взети под внимание нуждите на гражданите, затова и през последните три години от метрото са се отказали над 70 000 софиянци.

Според граждански организации поне пет метростанции в София трябва да бъдат премахнати защото са не чак толкова често използвани. Една от тях е "Мусагеница". Живеещи в района обаче не са съгласни с подобни твърдения, като според тях има достатъчен пътникопоток, а междинните станции на подземната железница ги улесняват значително.

Инициатива "Граждани за София и устойчиво развитие" е завела дела срещу столичния общински съвет, като желанието им маршрута на третия метродиаметър да бъде променен, съобщава ТВ7.

Метрото до летището трябва да тръгне в началото на април

В началото на април очакваме да пуснем и линията на метрото до Бизнес парка. Приключваме строителството на двата участъка на метрото. 9...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София