Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карти ще показват местата за озеленяване в София

27 май 2022, 14:52 часа • 857 прочитания

Карти за гражданите, които да указват местата за озеленяване в София, ще изработят зам.-кметът по екология Десислава Билева и Дирекция „Зелени системи“. Картите ще бъдат достъпни на сайта на Столичната община и Дирекция „Зелена система“. Това обяви Билева, която днес, заедно с председателя на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, дадоха старт на инициативата „Подари, засади и обгрижи дърво“. На събитието присъстваха и директорът на Дирекция "Зелени системи" инж. Димитър Данчев и общинският съветник от ГЕРБ-СДС Симеон Колев.

Като начало на кампанията те засадиха чинар до езерото в Северния парк в район "Надежда". Дървото е подарък за рождения ден на председателя на СОС Георги Георгиев вчера.

Георгиев обеща, че ще се грижи за него и подчерта, че зелената система е изключително важен приоритет. Билева заяви, че има идея за рождените дни на общинските съветници да се подаряват дървета, които те да засаждат на избрано място.

Гражданите, които искат да засадят дърво, трябва да се обърнат към районната администрация или към Дирекция „Зелени системи“, за да им бъде указано подходящо място, заяви инж. Димитър Данчев, цитиран от БТА. Той добави, че трябва да се подбере подходящият растителен материал, както и да се опреди място с отстояние от сградите, да може растението да вирее.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес