Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Самоков поздрави женския баскетболен тим на "Рилски спортист" за спечелената Купа на България

12 февруари 2024, 17:32 часа • 1414 прочитания

Кметът на Самоков Ангел Джоргов поздрави женския баскетболен тим на "Рилски спортист" за спечелената Купа н България. Честита Купа на България на женския отбор на БК “Рилски Спортист”! Каква невероятна игра, невероятни емоции!, доволен е Ангел Джоргов. 

Момичета! Вие направихте горди всички самоковци, донесохте ни много радост! Вие върнахте името на Самоков и „Рилски спортист” като сериозен фактор и в женското направление в баскетбола!, каза той. 

Поздравявам ви за добрата игра и най-вече за духа и силата на характера, които показахте днес. Поздравявам треньорския екип в лицето на Маргарита Маринкова и Вероника Джикова, които "отгледаха" този отбор и го превърнаха в тим, с който вече всички се съобразяват, отбелязва Джоргов. 

Поздравления и за президента на клуба инж. Петър Георгиев, благодарение на който женският баскетбол се възроди в Самоков и без който нищо от това нямаше да е възможно!

Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов бе част от публиката на финалната среща за Купа на България по баскетбол БК „Рилски спортист” и „Берое”.

Момичетата на самоковския тим показаха силен дух и с много добра игра вдигнаха трофея. Купата на България връчи инж. Петър Георгиев на капитана на самоковския тим Вероника Джикова. Кметът окичи със златните медали нашите момичета и даде купата на класиралия се на второ място тим „Берое”.

Още: Община Самоков отбеляза 111 г. от Булаирската епопея

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес