Контрольори отнеха карта на болен мъж, според тях я откраднал

3618
Контрольори отнеха карта на болен мъж, според тях я откраднал
Снимка: БГНЕС

Тежкоболен мъж е преживял изключително травмираща случка в градския транспорт в София. Контрольори са отнели картата му за пътуване, защото "вероятно била крадена", информира Нова телевизия.

Ангел Миладинов е с множество заболявания. Братовчедка му Соня Кръстева се грижи за него от 8 години. Ангел често пътува с картата за градски транспорт на Соня, която може да се използва от всеки, защото не е персонална.

Биляна Якова: Твърденията на varnatraffic.com създават излишни спекулации и настройват срещу Община Варна

Зачестилите изявления от страна на екипа на varnatraffic.com, търсещи обществено внимание и създаване на излишни спекулации по темат...

Преди няколко дни обаче 60-годишният мъж има необичайна среща с контрольор, който му взима картата с думите, че тя вероятно е крадена. Контрольорите не казват как са преценили, че Ангел не може да е притежател на картата, която ползва. Не му дават и документ за конфискацията.

След инцидента Соня отива в Центъра за градска мобилност да търси картата си и обяснение за отнемането ѝ. Пише жалба и там ѝ връщат документа.

От Центъра за градска мобилност отказаха да отговорят какви са критериите за преценка - на кого да отнемат и на кого да оставят картата за транспорт. Официалният отговор от общинската служба гласи стандартното: предстои проверка, ако има виновни – ще бъдат наказани.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София