X
 
 

Официално лице за трамвайната катастрофа в София: Ватманите трябва да чистят стрелките

2778 3
Официално лице за трамвайната катастрофа в София: Ватманите трябва да чистят стрелките
Снимка: Спаси София
Жената, която бе блъсната от трамвай в София - при Съдебната палата, е без опасност за живота. Тя има счупен крак, направена ѝ е операция в "Пирогов".

Още вчера водещата версия, поне публично, беше проблем със стрелката. Иво Василев от Столичния електротранспорт коментира пред bTV въпросната трамвайна стрелка на мястото на инцидента. Той обясни, че стрелката се отваря автоматично. По думите му, стрелката е била в изправност, но ватманката по някаква причина не е успяла да я задейства автоматично. Василев каза, че тъй като ватманката е била в шок, не е могла да обясни защо ѝ се е наложило ръчно да манипулира стрелката, в която е имало натрупан пясък.

Съгласно обяснението на Василев, този пясък се появява главно от т.нар. швейцарски трамваи, като това е част от системата им за спиране. За да е сигурно, че дадена стрелка действа, пясъкът трябва да се чисти. По думите на експерта, ватманката почистила стрелката, но явно недостатъчно. Той добави и, че нямало как да се установи дали трамваят вървял с превишена скорост.

Трамвай блъсна жена до Съдебната палата

Трамвай блъсна жена в близост до Съдебната палата, предаде БГНЕС. Единият вагон на трамвая изглежда е завил без всъщност това да е било...

Стана ясно, че предстоят експертизи, които да докажат дали е имало вина у ватманката относно инцидента. Пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова каза, че след като приключат следствените действия, тогава ще стане ясно кой е виновен. "Всички версии се разследват", увери тя.

Actualno.com припомня, че състоянието на релсовия път в София е повод за притеснение на пътуващите от дълго време, а вчера (12 ноември) сериозен инцидент с трамвай номер 10 при Съдебната палата доведе до ранен човек.

Вече трета година участък от бул. "Ал. Стамболийски" притеснява пътуващите с линии 10 и 8. В началото на 2016 година пред репортер на Actualno.com един от ватманите по линия 10 сподели, че "трасето е в безобразно състояние, на вълни е. Тук е толкова разбито, че ако тръгна по-бързо, мога да обърна трамвая." Става въпрос за участъка по бул. "Ал. Стамболийски" между кръстовището на бул. "К. Величков" и бул. "Вардар".

Още по темата чете в този материал. Тук може да видите и справка за инцидентите с трамваи през 2019 г. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  Аре сега па ватманката трябвало да чисти! Ново двайсе! При толкова безделничещи афганистанци в София ватманката ли трябва да върши всичко???
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  И като излезе тази ватманка от шока, добре е да си зададе въпроса - е па, защо не си седях на село, да си чистя на кокошките и на прасето, а ми требваше да идвам у София, да чистя на трамваите стрелките ...?
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
  А може би някой трябваше да я обучи,от тренира как да кара безопасно трамвая и да я контролира дали си върши работата?
  : 0 !
Дневен хороскоп за 24 януари
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Това е ден, в който да не правите нищо на своя глава, особено ако става въпрос за специализирана дейност. Доверете се на мнението на експертите. Телец Това...

Последно в Актуално