От 1 юли рейс 63 ще ходи до Златните мостове

9517
От 1 юли рейс 63 ще ходи до Златните мостове

Представители на Софийската организация на ВМРО – Българско национално движение и граждани протестираха пред сградата на Столична община по време на сесията на Общинския съвет. Те поискаха възстановяването на редовната автобусна линия до местността „Златните мостове“ в природен парк „Витоша“.

Със съдействието на Столична община линията на автобус 63 ще бъде удължена до местността „Златните мостове“ считано от 1 юли, което ще позволи на столичани и гостите на София да имат обществен превоз и до тази местност. Заместник-кметът по транспорта Любомир Христов се ангажира в рамките на две до три седмици да бъдат изготвени необходимите анализи и документи, които да позволят това.

Ще се проведе протест срещу липсата на достъпен транспорт до "Витоша"

На 28 чай (четвъртък) от 9.30 ч. ще се проведе протест пред Столична община (ул. „Московска“ 33) срещу отказа на Столичния ...

По инициатива на Димитър Антов, който наследи Ангел Джамбазки в Общинския съвет, темата беше отново повдигната и партията поиска решение на въпроса. Според заместник-кмета Христов в настоящия момент най-удачният вариант за бързо и ефективно решение е удължаване на маршрута на линия 63. Идеята е маршрутът да се удължи до местността „Златните мостове“ за месеците от юли до края на август. Това ще бъде експериментално трасе, като на база на данните впоследствие може да се разработи и пусне вариант за отделна линия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com