Председателят на СОС: След мнобройни усилия успяхме да осигурим допълнителни 200 полицаи за София

2336
Председателят на СОС: След мнобройни усилия успяхме да осигурим допълнителни 200 полицаи за София
Снимка: БГНЕС

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че настоява за увеличаване на броя на екипите и на ресурса на Пътна полиция в София. Той говори пред медиите в петък на извънредното заседание на СОС във връзка с тежката катастрофа на бул. "Сливница", отнела живота на двама души.

Председателят на СОС Георги Георгиев: Апелирам депутатите да подкрепят законопроекта ни за затягане контрола на движението по пътищата

Председателят на СОС Георги Георгиев ще присъства на заседанието на парламентарната комисия по транспорт, която ще разгледа законопроек...

„Министър Демерджиев ни увери, че след месеци на подготовка поема ангажимент от 9 юни 200 полицаи повече да бъдат в София. 50 екипа, които да се занимават само с контрол на движението. Това е резултат, който на този етап ни удовлетворява. Надяваме се да бъде изпълнен в срок и да се продължи с другите ни искания, по които има обявени процедури, но все още няма резултат – а именно поставяне на камери за скорост. Знаете, че това са двете основни мерки, които зависят пряко от МВР, за които отдавна настояваме и водим битка“, каза Георгиев.

ОЩЕ: МВР изкарва 200 човека да следят за нарушения по пътищата в София

"Чух днес изказване на г-н Настимир Ананиев (от ПП-ДБ – бел. ред.) – не мисля, че е сериозно да се правят внушения и политически спекулации по толкова сериозна тема, това, че щели да се феодализират общините. Ние искаме да дадем целия ресурс на българските общини, на МВР – те да глобяват, те да налагат санкциите, така че после средствата от санкциите да бъдат инвестирани в допълнителни мерки за пътна безопасност. За хората държавата и общината са едно и също и вместо да се губи време в това да се обяснява кое чия работа е, по-важно е тя да бъде свършена“, заяви Георгиев.

ОЩЕ: ГЕРБ предлага общините също да глобяват за пътни нарушения и да вземат 70% от събраното

Шефът на СОС: Искаме от МВР повече жива сила по улиците

Полицията да излезе на улицата и да си върши работата. Искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. Не може 15 патрулни автомоби...

Председателят на СОС смята, че камерите за отчитане на превишена скорост не са достатъчно на брой. Според него процедурите са бавни, ресурсите на МВР са ограничени и именно затова ГЕРБ предлагат хилядите камери в цялата страна и 600-те в София да бъдат предоставени на МВР със законодателна промяна.

На въпрос само законов ли е проблемът, той отвърна: „Знаете, че камерите за скорост се купуват от КАТ. Общината монтира за други цели други камери – за контрол на трафика. Каквото е необходимо, ще закупим, за да може да инвестираме средствата за контрол на пътя“.

„Правим всичко в рамките на нашите правомощия. Ще закупим допълнителни камери. Това са мерките, които трябва да бъдат комбинирани, за да се постигнат нужните резултати“, смята Георгиев.

„През октомври лично представих 20 мерки, които бяха одобрени от Общинския съвет и се спазват. На „Черни връх“ има два острова, там, където може, се изграждат допълнителни. Няма инфраструктура, която да спре 60-те коли, движещи се с 200 км/ч по Околовръстното само за последния месец. Нужна е комбинация от мерки – държавна принуда, контрол“, завърши председателят на СОС.

„Ела с мен на Витоша“: Пускат още 6 автобуса по двете линии към планината

Шест нови автобуса от най-висок екологичен клас пуска Столичната община по двете действащи линии към планината Витоша. Те ще започнат д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com