X
 
 

Протести против и в подкрепа на директорката на 78 училище в Банкя

1899 0
photo of Протести против и в подкрепа на директорката на 78 училище в Банкя
Снимка: iStock
Два отделни родителски протеста пред 78-мо училище в Банкя – против и в подкрепа на директора на учебното заведение Весела Неделчева. Причината – нейното управление.

Протестиращите против Неделчева родители са категорични, че трябва да има реална проверка. Сигнали са пращани до ДАЗД, а агенцията вече поиска прокуратурата да провери дали в училището един от зам.-директорите - Атанас Паскалев, не развива частна бизнес дейност.

Учителка от 78 СУ: Управлението се базира на доноси

"Има репресирани учители в училището и това са хора, които не са част от близкото обкръжение на директорката. Репресиите са във връзка ...

Протестиращите в подкрепа на Неделчева изкараха аргумент, че ако се пускат постоянно сигнали, все ще се установи някакво дребно нарушение. Пречи се на педагогическия състав да си върши работата, оплакаха се те. Ако няма официални документи, които показват нарушение на Атанас Паскалев, няма какво да спекулираме, посочиха родителите.

Светлана Пейчинова от ДАЗД коментира пред Нова телевизия, че евентуално другата седмица ще има обявление по няколко различни сигнали. Има установени документални пропуски, за които ще бъде издадено задължително предписание, подчерта Пейчинова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изложба за развитието на предизборната агитация подготвят в Добрич

Във фонда на Регионалния исторически музей в Добрич се съхранява изключително богата колекция от предизборни материали от най-ново време, съобщават...