X
 
 

Ще има конкурс за ново ръководство на ЦГМ

682 0
Ще има конкурс за ново ръководство на ЦГМ
Снимка: БГНЕС
Конкурс за избор на ново ръководство на Центъра за градска мобилност ще стартира в началото на 2020 г. На следващата си сесия Столичният общински съвет (СОС) ще избере комисия, която да подготви процедурата. Това съобщи председателят на стопанската комисия към СОС и общински съветник от ГЕРБ Николай Стойнев.

Кандидатите ще трябва да подготвят концепция за развитието на дружеството, което годишно управлява около 200 млн. лв. Освен това то контролира градския транспорт и отговаря за зоните за платено паркиране.

Румяна Милова поема временно Центъра за градска мобилност

Румяна Милова заема временно директорския пост в Центъра за градска мобилност. Доскорошният директор Христиан Петров, който управляваше...

Освобождаването на досегашния шеф на ЦГМ Христиан Петров, който вече е общински съветник, стана повод за дискусии на сесията на СОС. Независимият Борис Бонев от “Спаси София” настоя Сметната палата да направи одит на дружеството заради нарушеното обществено доверие.

Изслушване на ръководството на друго общинско дружество - “Чистота Искър”, иска БСП, обяви пък зам.-председателят на СОС Милка Христова. Причината са проблемите в дружеството, след като проверка установи, че там неправомерно са превъзлагани дейности на фирми, близки до бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Затова от 3 столични района то вече ще отговаря само за чистенето на “Красна поляна”.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители