Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има конкурс за ново ръководство на ЦГМ

03 декември 2019, 07:14 часа • 4092 прочитания

Конкурс за избор на ново ръководство на Центъра за градска мобилност ще стартира в началото на 2020 г. На следващата си сесия Столичният общински съвет (СОС) ще избере комисия, която да подготви процедурата. Това съобщи председателят на стопанската комисия към СОС и общински съветник от ГЕРБ Николай Стойнев.

Кандидатите ще трябва да подготвят концепция за развитието на дружеството, което годишно управлява около 200 млн. лв. Освен това то контролира градския транспорт и отговаря за зоните за платено паркиране.

Освобождаването на досегашния шеф на ЦГМ Христиан Петров, който вече е общински съветник, стана повод за дискусии на сесията на СОС. Независимият Борис Бонев от “Спаси София” настоя Сметната палата да направи одит на дружеството заради нарушеното обществено доверие.

Изслушване на ръководството на друго общинско дружество - “Чистота Искър”, иска БСП, обяви пък зам.-председателят на СОС Милка Христова. Причината са проблемите в дружеството, след като проверка установи, че там неправомерно са превъзлагани дейности на фирми, близки до бизнесмена Румен Гайтански - Вълка. Затова от 3 столични района то вече ще отговаря само за чистенето на “Красна поляна”.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес