Силният вятър откъсна изолацията на училище в София

3316
Силният вятър откъсна изолацията на училище в София
Снимка: БГНЕС

В столицата заради силния вятър падна част от изолацията на сградата на 45-то училище. "Изолацията е правена през 2012 г.", заяви кметът на район "Илинден" Иван Божилов.

"Срещу природата не можем да се борим. Страхотни пориви на вятъра е имало през нощта, в района имаме паднали дървета, в момента описваме сигнали. Създадена е организация за премахване на тези, които са върху пътната мрежа. Тук ще дойде техника, с която да може да съберем падналите стиропор и боклуци", посочи Божилов пред БНТ.

Той съобщи, че мястото ще бъде обезопасено и децата наколо дни няма да се допускат. Кметът увери, че ще бъде направен отново ремонт, като все още не се знае колко ще струва той. Това ще стане ясно след като се опишат щетите.

Общо над 130 сигнала, предимно за повалени дървета и счупени клони в столицата, са получени в системата 112. Най-много от сигналите са в районите "Лозенец" и "Витоша". Дърво е паднало до 193-та детска градина и е потрошило пет коли.

Дърво в столичната 193-та детска градина беше изкоренено и смаза пет коли на паркинг. "Няма жертви, няма и скъсано електричество. Детската градина и училището си имат ток, сега ще работим докато се нормализира обстановката", посочи Павлин Стефанов от "Аварийна помощ и превенция " към Столична община.

До момента екипите на столичната пожарна и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община са се отзовали на 69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини. Всички екипи са на терен от снощи, когато започна силния вятър в столицата.

Най-много са сигналите от районите „Витоша“, „Лозенец“, „Илинден“ и централна градска част.

По нареждане на кмета Йорданка Фандъкова на терен са и екипите на всички сметопочистващи фирми. Девет екипа на дирекция „Зелена система“ на Столична община работят по сигналите за паднали клони и дървета в парковете, които до момента са над 20.

Дърво рухна върху спирка в Пловдив

Голямо дърво падна върху автобусна спирка в Пловдив. Инцидентът е станал тази вечер след буря в града. Спирката се намира в пловдивски...

Районите администрации също трябва да следят ситуацията на тяхна територия. По нареждане на СДВР е отцепено движението около хипермаркет ХИТ Младост поради наклонен строителен кран в близост. Движението се извършва двупосочно по бул. „Ал. Малинов“.

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по маршрутите си.

От Столична община напомнят на гражданите да обезопасят от незакрепени предмети терасите или прозорците на жилищата си и да бъдат внимателни.

Изпълнителите да проверят състоянието на строителните обекти, на оградите и строителните скелета и да предприемат действия по обезопасяването им. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си.

ОЩЕ: Частично бедствено положение във Враца заради силния вятър

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

С гласовете на ГЕРБ-СДС: Приеха бюджета на София

След взаимни обвинения: Спират сделките с имоти в "Южния парк" в София

Терзиев обеща по-високи заплати на медицинските сестри в училищата и градините

Васил Терзиев към протестиращите синдикати: Разбираме ви

Огледаха състоянието на въжения атракцион в Самоков

Няма да се режат парите за здраве в София: ГЕРБ-СДС го считат за победа над кмета Терзиев

Химера88 вече и в София: Украсете вашия сватбен ден със спомени

Пет нови кръстовища с кръгово движение в Студентски град обеща районният кмет Петко Горанов

Обратно изкупуване на терени в Южния парк: Повече светлина върху картината

Модерно осветление планират за 14 столични района

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София