Сливница - още един пример за "документална изрядност"

10501
Сливница - още един пример за "документална изрядност"
Снимка: Петър Чернев/Actualno.com

2 млн. лева за 3,3 километра път до село с четирима души – това е равносметката по проект с европари в Сливница, информира Нова телевизия.

Според кмета на Сливница Васко Стоилков това село било много красиво и пътят щял да даде възможност да се ходи до изключително красиви места.

Брюксел даде зелена светлина за Програмата за селските райони

Имаме одобрение от ЕК за Програмата за селските райони в периода 2014 - 2020 година. Това каза земеделският министър Десислава Танева, ...

Този път не е единствен – има и друг, който е толкова широк, че може да мине само един джип. Ако се наложи разминаване с друг автомобил, трябва да се излиза извън пътя.

Друго обвинение към кмета на Сливница е, че е продал 2000 декара земя, обработвана под аренда от земеделски производители, без те да бъдат предупредени. Хората показаха, че има договор, в който се казва, че трябва да има едномесечно предизвестие, а такова не било получено. Земеделските производители имали петгодишни договори за наем и питат дали новият собственик знае за тези контракти. Земята е продадена на фирма „Агровитал”. Всички казват, че кметът има много общо със сделката – продал земята на племенника си, но документално няма нищо такова.

Стоилков отговори, че е публикувал обява за търга в национален вестник. В сайта на общината обаче датата на търга е в архива за февруари тази година, а не за януари, когато е минал търгът. Кметът посочи, че продажбата не вредяла на сегашните наемодатели, които можели да си приберат реколтата, но от догодина вече ще има нов собственик.

От кмета се оплакват и заради неправомерни уволнения. Такова е уволнението на директорката на детската градина в Сливница. Тя споделя, че не желае да се заминава с политика и добавя, че няма нищо дадено черно на бяло. Кметът посочва пък, че имало сигнали срещу педагожката.

Младите в Асеновград масово не ги вълнува темата "по-добър живот с евросредства"

Млади хора от асеновградска община масово не желаят да участват в анкетни проучвания, свързани с промяна качеството на живот чрез усвоя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София