X
 
 

СО: Към момента няма данни за замърсяване на въздуха в следващите дни

274 0
СО: Към момента няма данни за замърсяване на въздуха в следващите дни
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Програмата за качеството на въздуха на Столична община има изведени различните източници на замърсяване, в това число транспорт, организирани и неорганизирани пластмаси, индустрия и битово и отопление. Това каза зам. - кметът на София Йоана Христова, по време на проверка на комини с филтри в "Красна поляна", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За различните сезони, съответно процентът е различен, но над 50% е замърсяването от транспорт, над 40% е замърсяването от битово отопление и съответно останалото се дължи на други източници. Факт е, че пиковете, които виждаме през зимата се дължи на битовото отопление, основно на дърва и въглища", добави Христова.

Безплатни буферни паркинги в София заради мръсния въздух

Столична община въвежда безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва гра...

"Финансирането на филтрите идва от одобрена програма от Столичен общински съвет в рамките на която е предвидено до 2023 година да могат да се монтират над 2 000 филтъра при осигурен финансов ресурс", обясни зам. - кметът на София.

"В момента на база прогнозата, която излезе вчера имаме предвидени освен призивите, които правим към гражданите в такива дни, имаме допълнително проверки, които текат от Столичен инспекторат в различни обекти", отбеляза още тя.

"Съобразно прогнозата за днешния ден бяха въведени и буферните паркинги. Това безплатно паркиране е направено с цел да оставите колата си на тези буфери паркинги и да използвате градския транспорт. Имаме доста запълняемост в дните, в които буферните паркинги към метрото са безплатни. Програмата за следващите дни ще се осъвремени в ранен следобед, за момента не показва замърсяване за следващия ден", каза Йоана Христова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители