София продължава да се възстановява след снощната буря

11466
София продължава да се възстановява след снощната буря
Снимка: БГНЕС

60 сигнала за запушени шахти и наводнени помещения са получени в Контролния център на „Софийска вода“ вследствие на бурята и градушката от 8 юли 2014 г. Това става ясно от информация на пресцентъра на коампанията. 

С приоритет са обслужени сигнали от обществени сгради като болници, улици с масов градски транспорт и важни пътни възли. Екипи са работили и по отводняването на пешеходния подлез на Орлов мост след сигнал на Столичния инспекторат.

Силна градушка удари София

Ледени късчета с размерите на лешници се изсипаха над София. Градушката бе изключително интензивна в продължение на няколко минути, сле...

Служителите на „Софийска вода“ са работили до 1 часа през нощта до приключване на всички подадени сигнали. През изминалата нощ дежурен екип на компанията бе на разположение за посрещане на евентуални сигнали, но такива не са постъпили. „Софийска вода“ остава в готовност да реагира при постъпването на нови сигнали.

Междувременно стана ясно, че кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила на ръководството на СДВР да предприеме мерки за осигуряване на обществения ред и регулиране на движението в районите, в които се правят огледи на автомобили от застрахователни компании, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Целта е да не се допусне напрежение и да се осигури движението на градския транспорт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София