Специалисти от община Елин Пелин и представители на НПО организации обсъдиха новите промени в ЗОП

1354
Специалисти от община Елин Пелин и представители на НПО организации обсъдиха новите промени в ЗОП
Снимка: Община Елин Пелин

В продължение на инициатива на кмета на община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, за активизиране сътрудничеството на общинска администрация с представители от НПО сектора, на 20 юли 2022 г. (сряда) от 11:30 до 12:30 часа на гости в Община Елин Пелин бяха представители на Сдружение „НАЦИОНАЛЕН ИНСТИТУТ ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ" и Фондация „ИКОНОМИКА И ПРАВО". Срещата се проведе в залата на Общински съвет - Елин Пелин, на ет. 1, в сградата на общинска администрация Елин Пелин, на площад "Независимост" №1.

Основен акцент на събитието бяха новите промени в ЗОП и приложимата нормативна уредба свързана с европейското финансиране, данъчното и осигурително право. Събитието беше посетено от представители на всички общински отдели, и постави началото на по-сериозен ангажимент на двете организации да организират обучения за повишаване капацитета на общинска администрация в сферата на данъчното, осигурително право и европейското финансиране. Гост на събитието беше и г-жа Райничка Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор "Образование, хуманитарни и социални дейности", която откри срещата и поздрави присъстващите експерти.

Талантлив плувец от Елин Пелин ще представлява България на младежките Олимпийски игри

С екипа на България - чест, гордост и отговорност! От НСК „ОЛИМП“ обявиха, че членове от плувния клуб ще представят Българ...

В рамките на събитието беше включен и дискусионен панел за запознаване на представители от местния бизнес, НПО сектор и образование с новите възможности за финансиране. В допълнение, събитието даде възможност на заинтересовани лица и експерти от общината да се запознаят с механизми за привличане на гражданите и бизнеса в процесите свързани с европейското законодателство /превенция на нередности, рискове при реализация на европейски проекти, новостите в законодателните мерки, защитаващи финансовите интереси на страната ни и ЕС, акценти за активен диалог с гражданите, в това число в хода на съдебните реформи/.

Представен беше и доклад свързан с Механизъм и инструментариум за обратна връзка и оценка от страна на гражданите и бизнеса за реализираните мерки от съдебната реформа в административното правораздаване и Механизъм за осъществяване на граждански контрол и техники за наблюдение във връзка с промените, в резултат на транспонирането от Директива (ЕС) 2017/1371 и регламент (ЕС) 2017/1939, както и механизъм за сътрудничество с гражданите и бизнеса в реформите.

Срещата с практическа насоченост беше полезна за експертите в държавната администрация, с цел повишаване капацитета им да достигат до гражданите, чрез различни механизми, в това число при организирането на дебати и публични обсъждания.

Празничен водосвет и курбан се проведоха в две села до Елин Пелин

С празничен водосвет и курбан за здраве и благоденствие, отслужен от отец Иван Плещов в с. Равно поле в манастира "Св. 40 мъченици", бе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София