Стотици граждани изразиха съпричастност пред френското посолство в София

6290
Стотици граждани изразиха съпричастност пред френското посолство в София

Стотици граждани поставиха цветя и свещи пред френското посолство в София в знак на съпричастност след трагедията във Франция, предаде БГНЕС.

Разстроени сме, имаме много приятели в Париж. Това заяви една от жените, поднесли цветя пред посолството. Мъжът до нея допълни: „Според мен нещо трябва да се случи. Светът повече така не би могъл да съществува. Имаме опита – има кръстоносни походи, може би и това трябва да се случи, явно Европа не сработва по начина, по който всички искаме. Може би някои от нас не искат да е така”. Младо момиче заяви, че е тъжна ситуацията.

България открива посолство в Абу Даби

Правителството прие решение за откриване на посолство на Република България в Абу Даби, Обединени арабски емирства, съобщиха от прави...

„Не знам какво да добавя. От 15 г. живея във Франция, солидарна съм. За радост всичките ми познати са добре. Не познавам хора, които са пострадали”, допълни тя. Ул. „Оборище” до посолството на Франция е затворена за движение. Граждани продължават да оставят цветя пред посолството.

Най-важното е, че сте тук вие и хората, които са дошли тук. Хората, които са решили вчера да организират това събитие, защото това не е моя инициатива, а на едни българи - софиянци. Това е много важно, както и през януари, защото показва, че нашите ценности са и ваши, допълни посланикът на Франция. Това заяви посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан.

Пред събралите се хора пред посолството посланик Дьо Кабан прочете стихотворението на Луи Арагон, писано през 1944 г. "Париж" благодари на дошлите и почете с минута мълчание паметта на жертвите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София