Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Талантливи деца от Елин Пелин спечелиха награди от международни фестивали по балет

19 май 2021, 18:26 часа • 2912 прочитания

На 18 май 2021 г. децата от групата по класически балет към НЧ "Елин Пелин 1896" - гр. Елин Пелин, взеха участие в две изключително сериозни мероприятия на много високо световно ниво.

Първото участие на малките балерини беше в Руската балетна олимпиада, която се проведе в Руския център в гр. София. Надпреварата беше жестока, имаше 150 групи участници от различни страни - България, Сърбия, Русия, Южна Кореа, Гърция и др. Нашите деца изпълниха много сложен руски танц без грешка и се представиха отлично. След участието имаше церемония по награждаване, на която децата получиха 2-ро място, купа, дипломи и медали за всяко дете.

След това неделният ден продължи с второто участие, което се проведе в рамките на Испанския фестивал в НДК. В този фестивал също участваха деца от България, Сърбия, Португалия, Румъния, Испания, Италия, Кипър, Армения и други. Нашите деца изпълниха новия испански танц, както и руския. Журито също беше международно, с членове от България, Сърбия, Испания, Китай, Армения и Мексико.

Огромна радост за децата от групата по класически балет донесе заслуженото първо място и златни медали. В края на концерта като победители децата изиграх испанския танц още веднъж пред жури и публика. Един наистина страхотен ден, изпълнен с много емоции и прекрасни успехи!

***

Занятията по класически балет ще продължат и през лятото. Каним всички деца, които имат желание да се занимават с красивото балетно изкуство да се присъединят към нашата група. Тел. за допълнителна информация: 0988800361.

В галерията може да видите снимки от двете участия на малките балерини и моменти от тяхната трепетна подготовка в залата.

Текст и снимки: Стефан Илиев - балетен педагог

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес