Ърбан зоната на София впечатли шефовете на европейските градове на спорта

1486
Ърбан зоната на София впечатли шефовете на европейските градове на спорта
Снимка: София

Кметът на София Йорданка Фандъкова прие днес делегация на ACES Europe (Асоциацията на европейските градове и столици на спорта), водена от нейния президент Джан Франческо Лупатели и генералния секретар Хуго Алонсо. На срещата в сградата на Московска 33 присъстваха още Андрей Ковачев – член на Европейския парламент и зам.-председател на групата на Европейската народна партия, Анатоли Илиев и Дамян Диков – съответно зам.-председател и изпълнителен директор на Фондация „София – европейска столица на спорта“.  

„Все повече и повече хора започват да спортуват в нашия град, забелязваме и усилен интерес от страна на бизнеса за включване и подкрепа на подобни проекти. Радваме се, че инициативата "София – евростолица на спорта“ достигна до толкова много хора и става все по-популярна. Тя помогна на мнозина да открият повече възможности за спорт и здравословен начин на живот,“ каза Йорданка Фандъкова.  

Гостите споделиха своето впечатление от направеното в София по инициативата и декларираха, че българската столица е сред най-иновативните и активни градове, включени в проекта. „Всичко започна преди 7-8 години и виждаме как вие се възползвахте максимално от възможностите, които предоставя подобна престижна титла. Вече и ЮНЕСКО колаборира с европейските градове и столици на спорта. Вярваме, че ще продължите със същия темп и целеустременост за доброто на софиянци и техния прекрасен град,“ заяви Джан Франческо Лупатели, шеф на базираната в Брюксел асоциация. Италианецът сподели, че носи винаги на ревера си значката на София, като символ на добрите практики в областта на спорта.  

Г-жа Фандъкова запозна гостите с предстоящите най-близки събития по инициатива „София – европейска столица на спорта“, шефовете на ACES Europe бяха силно впечатлени от поредното издание на София Ърбан зона спорт, която ще превърне центъра на столицата в колоритна спортна арена с 30 градски дисциплини от 19 до 23 септември в Княжеската градина до Орлов мост. Другото скорошно мащабно събитие е софийският маратон на 10 октомври, превърнал се в един от символите на българската столица.  

На гостите бяха връчени възпоменателни медали от Столична община и от Фондация „София – европейска столица на спорта.“ Същевременно Андрей Ковачев получи специална лента като „посланик на ACES Europe в Европейския парламент“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СОФИЯ:

ГЕРБ-София искат повече полиция около храм "Света Неделя"

Община Самоков предвижда мащабна програма за ремонт на ВиК и пътна инфраструктура

Има пари за стадион "Раковски" в София, какво е свършено?

Кметът на Костинброд стана член и на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район за планиране

Кметът на Костинброд стана член на Сдружението на Югозападните общини

Първото лицензирано такси започва работа в Костинброд (СНИМКИ)

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

ГЕРБ поиска изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт в СОС

Контрера призова Терзиев да направи 2 май неучебен ден за територията на Столична община

Заместник-кметът на София по строителството подаде оставка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София