Челси се размина на косъм от огромен срам

6139

Испанският нападател Фернандо Торес, който отдавна е трън в очите на много фенове на "Челси", спаси кожата на отбора си и на треньора на сините Рафаел Бенитес след като вкара изравнителен гол в края при гостуването на лондонския тим на третодивизионния "Брентфорд" в мач от четвъртия кръг за Купата на Футболната асоциация (ФА Къп).

"Челси" определено подцениха мача и логично бяха на път да си изпатят сериозно и да накарат собственика си Роман Абрамович отново да се срамува от тях. През първото полувреме сините буквално не създадоха нищо интересно пред вратата на "Брентфорд", като разхождаха фланелките и логично Марчело Трота от домакините ги наказа в 42-рата минута. При гола груба грешка направи иконата на сините Франк Лампард, който загуби топката, Хари Форестър стреля, Рос Търнбул изби, но Трота довкара кълбото в мрежата на "Челси".

Челси отново се изложи във важен мач

Дори идването на топстрелеца на „Нюкасъл” Демба Ба на „Стамфорд Бридж” не помогна на „Челси” да изл...

Логично второто полувреме почна с натиск на "Челси" и в крайна сметка те изравниха. Това стана 55-тата минута, когато Оскар спря по чудесен начин топката и застреля вратаря на домакините. Лондончани натиснаха яростно и когато изглеждаше, че е въпрос на време да вкарат втори гол, третодивизионният тим отвърна на предизвикателството. Защитата в синьо изтърва нападател на домакините и в крайна сметка ситуацията завърши с дузпа. Зад топката застана Хари Форестър, който не прости на Рос Търнбул - 2:1.

Въпреки угрозата от отпадане, Рафаел Бенитес не вкарваше Демба Ба в игра - поредно, меко казано странно решение на испанския специалист. И когато вече медиите на Острова и по света бяха наточили пера, за да разпънат Рафа, Фернандо Торес му спаси кожата. В 83-тата минута Торес успя да вкара изравнителен гол с много хубав фалцов изстрел, който нямаше как да бъде спасен.

В последната минута на редовното време "Челси" имаше съвсем основателни претенции за дузпа заради игра с ръка на защитник на "Брентфорд", но съдията реши "да запази" магията на ФА Къп и не даде очевидния наказателен удар. Така "Челси" ще трябва да преиграват мача, като този път ще са домакин.

Челси се провали като домакин на Саутхямптън

Отборът на „Челси” „успя” да пропилее аванс от 2:0 като домакини и да завърши 2:2 с 15-ия във временното класир...

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com