Една от легендите на Барселона е новият треньор на ЦСКА

5690
Една от легендите на Барселона е новият треньор на ЦСКА

Една от легендите на Барселона Алесанко ще смени Стойчо Младенов като старши треньор на ЦСКА, съобщиха от Ини­циативния комитет за въз­раждане на „червените" за „24 часа".

Бившият желе­зен защитник ще пристиг­не на „Армията" през след­ващите седмици заедно с Хосе Мария Бакеро, който пък ще заеме длъжността спортен директор. Двама­та вече са дали дума пред приятеля си Христо Стоич­ков, че ще дойдат да работ­ят в София, предаде КРОСС.

Интересното е, че всъщ­ност Христо Стоичков официално няма да се води президент на ЦСКА. Този пост ще заема бившият треньор на „червените" и на националния ни отбор Пламен Марков. Камата най-вероятно ще се води председател на Управител­ния съвет.

Хосе Рамон Алесанско е роден на 19 май 1956 г. и преди да рита за каталунците, започва кариерата си в „Атлетик" (Билбао). Алесанко няма богата треньорска кариера. В на­чалото на века той води ру­мънските „Университатя" (Крайова) и „Насионал" (Букурещ), а после става директор в направление „Футбол" в любимата „Барса".

Както „24 часа" вече пи­са, уволнението на Стойчо Младенов при идването на новата власт не зависеше от снощния мач на „червените" срещу „Черномо­рец" от втория кръг в „А" група.

Иначе треньорът Стой­чо Младенов сам си нало­жи забрана да говори преди сблъсъка в Бургас. За пър­ви път от доста време на­сам той не даде обичайния си брифинг преди шампионатен мач. Младенов се е колебаел дали да даде изя­вления за медиите, но е ре­шил, че няма смисъл. Специалистът останал обиден и от факта, че каквото и да каже в този момент, винаги се приема, че се оплаква, а той не иска да му се създава такъв имидж.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com