Гришо и Цвети разбиха и САЩ

9381
Гришо и Цвети разбиха и САЩ

Григор Димитров и Цветана Пиронкова извършиха истинско чудо,  разбивайки отбора на САЩ на смесени двойки на турнира "Хопмън куп" - неофициалното световно първенство. Те се наложиха с 8-5 над Марди Фиш и Бетани-Матек Сандс. Форматът на двубоя бе променен, а целта бе мача да свърши по-бързо, за да могат тенисистите да хванат самолета за предстоящия турнири в Сидни, предаде АСН.

След днешната победа България ще завърши на второ място в група "А", а първи са чехите, които ще играят финал срещу Франция, след като победиха последователно България, САЩ и Дания.

Преди този двубой Григор Димитров, който е 76-ти в света, показа невероятен тенис и разби за по-малко от час осмия в света Марди Фиш с 6-2, 6-1.

Хасковлията, който от началото на неофициалното отборно световно първенство за смесени двойки записа успех и поражение, започна мача срещу 30-годишния Фиш с два ранни пробива и взе първия сет с 6-2 за 31 минути. Българинът започна много добре и втория сет, правейки пробив още в първия гейм. Той продължи да диктува разиграванията, повеждайки с 5-1. Гришо не се отпусна, спечели втория сет с 6-1 и по този начин изравни резултата в сблъсъка с американците.

По-рано през деня Цветана Пиронкова загуби от американката Бетани Матек-Сандс с 4-6, 4-6.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com