Йелена Янкович: Обичам България!

18411
Йелена Янкович: Обичам България!

Сръбската тенисистка Йелена Янкович, която е с големи шансове да играе на Турнира на шампионките в София, заяви, че много харесва българите.

Янкович спечели титлата от турнира в Богота, Колумбия, през февруари и така влезе в борбата за разпределение на местата за Турнира на шампионките, който ще се проведе за втора поредна година в София от 29 октомври до 3 ноември. В момента бившата номер едно в света е 16-а в ранглистата на WTA и е почти сигурна участничка за състезанието в "Арена Армеец". Янкович беше любезна да отговори на въпросите на БГНЕС, зададени със съдействието на отдел "Комуникации" на Женската тенис асоциация.

Пол Макнами впечатлен от българските таланти

Световноизвестният австралийски треньор Пол Макнами проведе занимание с български тенис национали за юноши и девойки на кортовете на Бъ...

- Йелена, вие вече сте на пътя към София. Какво мислите за участието си в този турнир?

- Със сигурност това би било един много вълнуващ завършек на сезона!

- Разкажете ни повече за начина, по който спечелихте в Богота?

- За мен беше изключително важно да взема титлата. Това ми даде голямо самочувствие почти в началото на сезона. За първи път играх в Колумбия и беше чудесно. Зрителите ме поддържаха през цялата седмица и аз играх много добре. Бяхме на голяма надморска височина (б.а. – над 2600 м), което направи условията трудни. Никога преди не бях играла на толкова високо място. Трябваше ми време да се аклиматизирам и всеки ден се чувствах все по-комфортно в Богота. Изиграх страхотен турнир и съм много щастлива, че го спечелих.

Григор с ново рекордно класиране след победата над Джокович

Страхотното представяне на Григор Димитров на Мастърса в Мадрид и победата му над първия в света Новак Джокович му спечелиха ново рекор...

- Чухте ли някакви отзиви за Турнира на шампионките миналата година?

- Не съм, но аз обичам България като страна. Бях в Пловдив с отбора на Сърбия за двубоите от "Фед къп" преди 6 години. Много харесах българите, защото те са изключително мили хора. Ние се разбирахме сравнително лесно, когато им говорех на сръбски. Винаги е чудесно да отида в тази част на света. Миналия път нямах никакво време да разгледам забележителности, така че бих искала да видя интересни неща, ако дойда отново в България тази година.

-Какво е характерно за вашия стил?

-Обичам да се състезавам. Аз съм боец на корта. Най-добрият ми удар е бекхенд по правата. Опитвам се да изчаквам момента, за да реализирам своите възможности. Обичам да се усмихвам колкото се може повече на игрището. Това ми се струва, че е едно от нещата, с които съм известна от... Може би го правя малко по-малко в последните години (смее се), но се опитвам да се върна към старото състояние.

Цвети Пиронкова се завърна в топ 60

Цветана Пиронкова си осигури завръщане в топ 60 на световната ранглиста след силното си представяне на Откритото първенство на Великобр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com