Йешич: Вече съм друг, няма да се оправдавам със селекция

8622
Йешич: Вече съм друг, няма да се оправдавам със селекция

"Всички, които обичаме клуба, трябва да се обединим, защото в момента всеки върви в различна посока. Трябва да гледаме в една посока. ЦСКА трябва да бъде като юмрук. Мисля, че ще успеем да постигнем това единство", обяви новият наставник на "червените" Миодраг Йешич, предаде БГНЕС.

Договорът на сърбина е за две години и половина, като в него не е включена клауза за изплащане на неустойка при предсрочно освобождаване. Йешич довежда в отбора и двама свои сънародници за помощници - Сърджан Текияшки и Дарко Обрадович, който пък ще бъде кондиционен треньор на тима. "Тази вечер ще решим кой ще бъде треньор на вратарите в ЦСКА", сподели още сърбинът, който бе представен на стадион "Българска армия".

"Следя ситуацията в ЦСКА, но най-вече това, което пишете вие. В момента всички свързани с клуба вървят в различни посоки. Феновете, които много пъти съм казвал, че са най-добрите, може би не само на Балканите, но и в Европа, вървят сега по свои си път. Треньорският щаб и ръководство пък вървят по други пътища. Просто всички ние трябва да се обединим. Колкото по-бързо го направим, толкова по-добре за ЦСКА", добави Йешич.

"Не е важно кой ми се е обадил, важно е, че съм тук. Аз подписах този договор, но са важни първите 6 месеци. Аз няма да участвам в зимната селекция. Ние с моя щаб ще направим вътрешна селекция на играчите, които са вече тук. За в бъдеще ще кажа на ръководството дайте ми играч на тази и тази позиция. Те ще ми доведат дадения играч, аз ще го видя и тогава ще видим дали ще го одобря. Никога Йешич не си търси алиби, няма да се оправдавам със селекцията. Ще ме видите в различна светлина - няма да си отвличам вниманието с интриги", продължи новият треньор на "червените".

Тодор Янчев

По отношение на вече бившият капитан на червените, който подаде молба за разтрогване на договора си, сръбският специалист също се изказа.

"Няма да кажа лоша дума за Тошко Янчев. Знам, че той вече не е в клуба, но аз не знам какви са причините за това. Идвам тук направи от летището", коментира накрая Йешич новината, че капитанът Янчев вече не е част от "армейците".

Според Георги Илиев-Майкъла Янчев е бил манипулиран и затова е напуснал. Друг от шефовете на червения клуб - Венцислав Живков, пък каза, че Янчев имал личен проблем и затова напуска.

Венци Живков каза и още, че ЦСКА е предложил на Стойчо Младенов 215 хил. лева, за да разтрогне по взаимно съгласие с клуба, но той не се е съгласил.

20 000 евро за Миодраг Йешич?

Ръководството на ЦСКА се е съгласило да даде 20 000 евро месечна заплата на Миодраг Йешич, чието име се спряга за заместник на Сто...

Миодраг Йешич за първи път стана треньор на "армейците" през февруари 2005 г. и изведе тима до юбилейната 30-та шампионска титла в първенството. Под негово ръководство "червените" победиха Байер Леверкузен и Ливърпул на "Анфийлд Роуд" в евротурнирите. През април 2006 г. той бе уволнен заради серия от слаби резултати. Като футболист Йешич е играл за Партизан Белград и за турските Алтай и Трабзонспор, има и 8 мача за националния отбор на Югославия в периода 1982-1984. Треньорската си кариера той стартира в отбора на Обилич, а в България води също Славия и Литекс, с който триумфира в Купата на България през 2008 г.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com