УЕФА вади Стяуа, Бешикташ и Фенербахче от европейските турнири?

6894
УЕФА вади Стяуа, Бешикташ и Фенербахче от европейските турнири?

Европейската футболна централа УЕФА обяви, че разследва румънския гранд "Стяуа", както и турските "Бешикташ" и "Фенербахче" по обвинения за уреждане на футболни мачове, предаде БГНЕС.

Президентът на "Стяуа" Джиджи Бекали, който вече изтърпява ефективна присъда за корупция, беше осъден на още три години затвор през миналата седмица, след като се оказа, че е давал подкупи на играчи на "Университатя Клуж" през 2008 година. УЕФА пък започна разследване на румънския тим по обвинения за уреждане на мачове и по този начин клуба може изваден от европейските турнири заради предишни провинения.

От европейската централа обаче не обявиха какви точно са обвиненията както към румънците, така и към "Бешикташ". Информацията е, че обвинението се гради на база на факта, че двама служители на турския тим са разследвани във връзка с финала за Купата на Турция през 2011 година, който бе спечелен точно от гранда срещу "Истанбул Б.Б." след дузпи.

Двата случая ще бъдат разгледани от Дисциплинарната комисия на УЕФА на 21 юни (петък), в Нион. На следващия ден комисията ще разгледа и случая с "Фенербахче". Пет официални лица от тима са обвинени в уреждане на мачове. УЕФА пък ще обяви решението си по трите случая на 24 юни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com