Валенсия сломи Севиля, Реал продължава да буксува

9445

В дербито на вечерта в испанското първенство тимът на "Валенсия" се наложи с 2:0 над "Севиля". Така прилепите запазиха шансовете си за влизане в четворката и зона Шмапионска лига, а севилци са на девет точки от заветното четвърто място, с мач повече и вече ще трябва да гледат реално към зона Лига Европа.

Първото полувреме премина доста постно, като "Валенсия" все пак беше по-активния отбор. Най-чистото положение за тази първа част дойде след центриране от корнер, при което вратарят на "Севиля" Диего Лопес не се намеси добре и Пабло Пиати с бедро не успя да нацели опразнената врата.

Търси се бикът в първата футболна корида - Валенсия или Севиля?

Здравейте, уважаеми читатели и приятели на Actualno.com. Много от вас вече са запознати с нашите редовни коментари за предстоящи футбо...

Втората част започна с по-агресивна игра на "Валенсия" и голът не закъсня - в 51-вата минута обичайният заподозрян Роберто Солдадо се измъкна много хитро след корнер и засече от два метра удар с глава на свой съотборник - 1:0.

"Севиля" опита да изравни и постепенно взе инициативата, като най-добрият шанс на гостите дойде в 87-та минута, когато Гари Медел получи топката абсолютно сам на дъгата на наказателното поле, но стреля много неточно. В ответната атака Солдадо се измъкна от защитата, излъга и Лопес, но Медел спря на голлинията удара му. Последва корнер и след него вече грешка нямаше - Солдадо с глава заби неспасяемо топката в долния десен ъгъл на врата на "Севиля" за 2:0.

"Валенсия" вече е на една точка от зона Шампионска лига, но тепърва битката за четвъртото място ще се разгаря, защото за него реални шансове имат още "Малага", "Райо Валекано", "Бетис" и "Леванте".

Осасуна - Реал Мадрид

Футболът е с ново измерение - Лаком за гол

Лео Меси, Кристияно Роналдо, Радамел Фалкао, Уейн Руни, Робин Ван Перси, Давид Силва, Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Луис Суарес, Стивън ...


Междувременно Белият балет съвсем сдаде багажа в Примера след нова издънка - равенство 0:0 с тима на "Осасуна". Белите бяха без наказаните Кристияно Роналдо и Серхио Рамос и без контузения Пепе. Роналдо беше заменен от Кака, който обаче си изкара червен картон през второто полувреме и около 20 минути "Реал" игра с човек по-малко.

Най-активен в редиците на белите беше младият Кайехон, който вкара и гол след пас от левия фланг, но попадението беше отменено заради засада. На повторенията се видя, че такава наистина има, но тя беше доста малка и лесно можеше да бъде пропусната.

Така в средата на първенството "Реал" е на 15 точки от лидера "Барселона" и на 4 точки от втория "Атлетико Мадрид", но и с мач повече.

Роналдо няма да преподпише с Реал

Кристиано Роналдо няма да приеме офертата за удължаване на договора си с Реал Мадрид, съобщи БГНЕС, цитирайки вестник АС. Това ще нака...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com