X
 
 

39-ият контингент заминава за Афганистан със знамето на Стара Загора (СНИМКИ) 

2293 0
photo of 39-ият контингент заминава за Афганистан със знамето на Стара Загора (СНИМКИ) 
Снимка: Aктуално
39-ият контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” заминава за Афганистан със знамето на Стара Загора. На тържествената церемония по изпращането на контингента то беше връчено от заместник-кмета Иванка Сотирова, която пожела на воините успешна мисия. 

160 военнослужещи със структура национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери влизат в общия състав на 39-ия български военен контингент, подготвен във военно формирование 48 430 - Стара Загора.

„Изпращаме ви в Афганистан с убедеността, че представяте нашата държава пред обществеността там и пред международните сили, че вие олицетворявате приноса на нашата държава към международния мир и сигурност. Вие сте подготвени и ще ви чакаме пак тук, след изпълнението на задачата си, в пълен строй", каза на състава заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев и му пожела успех. 

Задачите, които ще изпълняват българските военнослужещи в мисията на НАТО в Афганистан са свързани основно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар и с обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

Националният командир на контингента е полковник Красимир Горанов увери, че ще съставът ще посвети цялото си умение на изпълнение на задачата и ще сведе до минимум рисковете, за да защити най-ценното богатство - "живота и здравето на всеки един от нас”.

Помощник, национален командир на контингента за Кабул е полковник Мирослав Маринов, помощник национален командир на контингента за Кандахар е подполковник Вичо Вичев, а командир на ротата за охрана –  капитан Росен Начев от военно формирование 48 430 - Стара Загора.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
САЩ вярват, че режимът на Асад е бомбардирал бежански лагер

Държавният департамент на САЩ обвини режима на Башар Асад в обстрела на бежанския лагер Ках в провинция Идлиб и призова всички страни към примирие,...