X
 
 

Безплатен транспорт за старозагорци за честванията на Шипка

1437 0
photo of Безплатен транспорт за старозагорци за честванията на Шипка
Снимка: iStock/Guliver
Безплатен транспорт до връх Шипка  за честванията за 142-рата годишнина от Шипченската епопея е осигурен за старозагорци по инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Двата автобуса за върха ще тръгнат в 8 часа от паркинга пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Телефонът за връзка в събота с представител на дружеството „Автобусни и тролейбусни превози“ ЕООД - 0888 66 58 75. 

На 24 август се отбелязват годишнината от епичните боеве при връх Шипка и 85-годишнината от откриването на Паметника на Свободата. Програмата за честванията започва в 7:45 часа с панихида в памет на загиналите. Началото на официалната част ще бъде в 12 часа. 

Тържествата преминават под патронажа на Президента на Република България и  се организират от Областна администрация Габрово със съдействието на Национален

парк-музей „Шипка-Бузлуджа“, община Габрово, Ротари клуб - Габрово, Регионален исторически музей - Габрово, Регионална библиотека „Априлов - Палаузов“ - Габрово, Художествена галерия „Христо Цокев“ и Държавен архив - Габрово.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Изгониха участник от "Фермата" заради насилие (видео)

Иван Милин бе изгонен от "Фермата: Нов свят" по решение на екипа на предаването. Повод за отстраняването му стана акт на физическа агресия от негова...

Последно в Актуално