X
 
 

Библиотека в Стара Загора отличи читатели и дарители

539 0
photo of Библиотека в Стара Загора отличи читатели и дарители
Снимка: Регионална библиотека "Захарий Княжески"
В навечерието на коледните и новогодишните празници Регионална библиотека “Захарий Княжески” събра на тържество читатели и дарители, без които институцията няма да е социално средище, за да им благодари за верността и щедростта и заедно да запалят светлините на библиотечното коледно дърво.

Библиотеката отличи най-активните си читатели и дарителите си.

Пловдив и Стара Загора обединяват усилия в помощ на малката Мая

Любителски бягания в подкрепа на Бебе Мая организират Стара Загора Тича и Пловдив Тича на 15 декември. В Стара Загора бегачите се събир...

Изабел Иванова, която скоро ще навърши 3 години, е най-малкият читател на библиотеката, където я води майка й. Малката Изабел обича книжки за животни, за динозаври, за изобретения и весели истории. Най-активният читател в Детски отдел е третокласникът Николай Златанов от Второ основно училище “Петко Рачов Славейков”. През изтичащата година той е прочел 99 книги - задължителна литература, любими детски поредици, математически тестове, английска литература. Александър Стоянов от Профилираната природоматематическа гимназия „Гео Милев” е най-четящ тийнейджър на годината, обича фантастика, фентъзи, историческа литература. Четящата предимно развлекателна литература Милка Ганчева е най-активният, а предпочитащата биографични книги в областта на изкуството Фотина Чакалова е най-дългогодишният читател на библиотека “Захарий Княжески”.

Повече от 200 са дарителите на библиотеката - ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан”, Спасителния център за диви животни на „Зелени Балкани”, община Стара Загора,

библиотеки, музеи, издателства, неправителствени организации. Сред дарителите има и граждани - Светла Колева, Димитра Иванова, Нели Балабанова, Петър Христозов и Станимира Георгиева. За дарител на 2018 година бе обявена компанията КонтурГлобал Марица Изток 3, която устойчиво подкрепя и партнира на проектите на Регионална библиотека „Захарий Княжески”. С нейна подкрепа е извършен ремонтът и е купено обзавеждането за Тийн зоната, която ще се открие в началото на 2019 година.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители