X
 
 

Депото за отпадъци старозагорското село Ракитница достъпно за граждани

„Регионален център за управление на отпадъците (РЦУО) - Стара Загора“ в землището на село Ракитница днес и утре, 14 и 15 септември, ще е със свободен достъп за всички транспортни средства, включително частни. Така включилите се в инициативата „Да изчистим България заедно“ ще могат да извозват събраните отпадъци. 

Старозагорци ще могат да се освободят и от едрогабаритни отпадъци от домакинствата си - непотребни шкафове, гардероби, легла, матраци, дивани, фотьойли и други,като ги откаран до депото със собствен транспорт. По време на кампанията приемът за депониране събраните на отпадъците ще е безвъзмездно.

Училищата в Старозагорска област готови за новата учебна година

Предписаните мероприятия за санитарните условия в училищата в края на миналата учебна година са изпълнени. Това са установили проверкит...

За поредното включване на Стара Загора в кампанията „Да изчистим България заедно” от общината са жсигурени са 5 хиляди полиетиленови чувало и 2 хиляди чифта ръкавици за еднократна употреба. 

Предварително са заявили участие доброволци от различни компании, общински и държавни институции и много граждани. Ще се почистват междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и градини. Служителите на общинската администрация ще се включат в компанията и ще чистят в парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото) и около Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. "Запазете Бедечка" и Туристическо дружество "Сърнена гора" почистват в парк "Бедечка" 

От общината молят почистващите граждани да изнасят събраните чували с отпадъци в близост до налични съдове за отпадъци, да чието извозване е създадена организация от „Грийн Партнърс - БКС“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...

Последно в Актуално