Двама министри откриха Юбилейната научна конференция на Тракийския университет (СНИМКИ)

2750
Двама министри откриха Юбилейната научна конференция на Тракийския университет (СНИМКИ)
Снимка: Тракийски университет

С академично слово на ректора на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков започна юбилейната научна конференция "25 години Тракийски университет". 

"В очакването на празника на тържеството на словото, писмеността и знанието - 24 май, за мен е висока чест от името на ръководството на Тракийски университет и лично от свое име да Ви приветствам с „добре дошли” на  Юбилейната научна конференция, посветена на 25 години от основаването на Тракийския университет - 25 години на обединение на научни и образователни структури, повечето от тях с близо столетна история.

През тези 25 години Тракийският университет се превърна в средище на свободната мисъл и смели идеи, място за търсене и откриване, място, където младостта и опитът ежедневно се срещат, за да вървят по пътя си към бъдещето", каза в словото си ректорът.

Онлайн конференцията беше открита от патроните на събитието - образователният министър Красимир Вълчев и министърът на земеделието Десислава Танева. 

„Отбелязваме Вашата годишнина в особено сложно време и в условията на световна пандемия. Висшите училища навсякъде по света са изправени пред предизвикателства, които влияят не само на тяхното функциониране, но и на самата им идентичност. Развитието на информационните технологии и преходът към масово и дори универсално образование, бързо променящият се и отворен пазар на труда обуславят промени и в ролята и функциите на висшето образование. Мисията, профилът и териториалната значимост на Тракийски университет - Стара Загора, играят ключова роля за приспособяване към нарастващите и все по-разнообразни изисквания на пазара на труда от високо квалифицирана работна ръка", обърна се към участниците Вълчев. Той пожела на студентите, преподавателите и ръководството на висшето училище здраве, усърдие, дръзновение и професионални успехи. 

Родители в Стара Загора раздвоени за отварянето на детските градини

4429 родители на най-малките старозагорци са взели участие в онлайн анкетата за отваряне на детските заведения в община Стара Заго...

Министър Танева пък поздрави всички участвали в създаванета на Тракийския университет "които са направили така, че на днешния ден Тракийски университет да е символ на най-добрите знания в областта на животновъдството в България, а и в земеделието". 

Специален поздрав във виртуалната връзка отправи и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Красимир Вълчев изнесе и пленарен доклад на тема: „Иновативни практики и перспективи на висшето образование“ изнесе на Красимир Вълчев – министър на образованието и науката, а пленарен доклад на тема “Предизвикателства и възможности за развитие на българското земеделие в контекста на новата ОСП. Взаимодействието между държавата и науката“ - министър Танева.

С пленарен доклад се включи и проф. д-р дин дхк Живка Овчарова, ръководител на Института по информационен мениджмънт в инженерството на Технологичен институт Карлсруе, Германия. Той беше представен от съавтора на доклада д-р Румяна Грозева, изпълнителен директор на Агенцията за регионално икономическо развитие в Стара Загора.

В юбилейната онлайн конференция на старозагорското висше училище се включиха над 330 души от български и чуждестранни университети. Тя се проведе в 7 научни направления - ветеринарна медицина, аграрни науки, медицина и биомедицински науки, обществено здраве и здравни грижи, педагогика и психология, бизнесът и развитието на регионите, технически науки. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com