X
 
 

Кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Стара Загора

682
photo of Кампания за събиране на опасни битови отпадъци в Стара Загора
Снимка: pixabay.com
Кампания за разделно събиране на опасни битови отпадъци ще се проведе на 27 и 28 май в Стара Загора. Мобилните пунктове ще работят от 10 до 16 часа на паркинга на парк „Зеления клин“ на 27-и и на паркинга на парк „Артилерийски“ откъм ул. „Одринска епопея“ на 28 май.

Старозагорци могат да предават в пунктовете лекарства с изтекъл срок на годност, живак, живачни термометри и други уреди, съдържащи веществото, лакове, бои и разтворители. Могат безопасно да се освободят като предат в двудневната акция и остатъци от строителна химия - лепила, пяна, силикон, домакински и други химически препарати, използвани в домакинството, битова химия, фотографски материали, киселини, основи, мастила, както и празни опаковки, които са обозначени със символите за опасност. Могат да се предават и препарати за растителна защита и борба с вредители. Опасните отпадъци ще се приемат безвъзмездно.

Събирането на опасните битови отпадъци е част от ангажимента на община Стара Загора в изпълнение на изискванията на Закона за управление на отпадъците и на политиката за насърчаване на устойчивото развитие. Общинската администрация призовава гражданите да се включат в кампанията за да може опасните отпадъци да бъдат унищожени безопасно. Тяхното включване и смесване с останалите битови отпадъци влияе отрицателно на човешкото здраве, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата и системите за оползотворяване на отпадъци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.