Мирослав Каменаров ще представя Стара Загора на грил-турнира на LIDL и COCA-COLA в София

5540
Мирослав Каменаров ще представя Стара Загора на грил-турнира на LIDL и COCA-COLA в София
Снимка: Lidl/Coca-Cola

33-годишният Мирослав Каменаров е носителят на титлата "Грил-майстор на града и региона" в Старозагорска област за 2017 година. Това отличие му бе присъдено от кулинарния гуру шеф Иван Манчев и неговия колега шеф Таньо Шишков по време на мащабното грил-турне, организирано от LIDL и Coca-Cola, чийто старт беше даден на 23 юли тази година в парк "Ал. Стамболийски" (Алана) в Стара Загора. Мирослав ще се бори за титлата Грил-майстор на България и парична награда в размер на 2500 лева.

Мащабното приключение на LIDL и Coca-Cola започна под липите, а шеф Манчев и шеф Шишков търсят най-добрия грил-майстор в общо шест български града.

Четирима бяха претендентите за титлата в Стара Загора, определени от двамата кулинарни експерти, които в директна надпревара мериха сили за големия финал на Националния турнир по спортен грил. На финала Мирослав успя да впечатли журито с перфектно гриловани пилешки гърди.

"Желаещите да се преборят за регионалната квалификация бяха доста, но ни впечатлиха бургерите на Мирослав Каменаров, Николай Ковачев и Венцислав Попов, както и вкусно приготвените свински ребра на Кирил Диклиев. На предварителния етап се явиха доста кандидати, които също направиха много добри неща, но пуснахме четиримата. Грил-партито е социален феномен. Това, което днес момчетата направиха, е достойно за професионална кухня", сподели пред медията ни след края на състезанието шеф Иван Манчев.

"Въпросът е да се вдъхновиш и да използваш шанса", лаконичен бе новотитулованият "Грил-майстор на Стара Загора и региона" Мирослав Каменаров. Той получи награда - ваучер за 250 лв., които да изхарчи в LIDL, хладилна чанта от Coca-Cola и дъска за грил. На тримата му подгласници - Николай Ковачев, Венцислав Попов и Кирил Диклиев, бяха връчени ваучер от по 50 лв. за покупки от LIDL и кошница за пикник от Coca-Cola.

Големият финал ще е в София на 3 септември тази година. За титлата "Грил-майстор на България" ще се борят заралията Мирослав Каменаров и още петима претенденти, които ще бъдат определени след също толкова оспорвано състезание в другите пет града в страната - Русе, Варна, Бургас, Пловдив и София. Голямата награда е специален трофей и сума от 2500 лв.

Стотиците старозагорци, които дойдоха на инициативата "Да споделим грила!", се забавляваха през целия ден - от 10:00 до 22:00 часа. Детският батут с мрежа, надувната топка-балон с диаметър 2 метра и отвор с водонепроницаем цип, през който човек съвсем свободно влиза в топката, след което, като се надуе, може да я търкаля, ходейки или скачайки по водната повърхност, бяха част от атракционите, чрез които организаторите осигуриха весело и емоционално преживяване за присъстващите. Свежи напитки и грил-изкушения, приготвени от посеетителите в специалния кът "Място за грилване", сближиха близки и приятели, седнали под шатрите в специално изградената зона на Алана. Много бяха желаещите да се снимат с шеф Манчев, а той разписа и автографи на книгата "Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти", издадена от LIDL.

Група "Риуайн" подгря публиката за концерта на хитовата група "АКАГА".

Автор: Димка Кабаиванова, в. "Старозагорски новини"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Стара Загора ще подкрепи Украйна в културен план с изложби и филмови прожекции (СНИМКИ)

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com