Мис Долина на розата в Казанлък стана 18-годишната Деница Ноева

25404
Мис Долина на розата в Казанлък стана 18-годишната Деница Ноева

Конкурсът Мис Долина на розата в Казанлък тази година беше спечелен от 18-годишната Деница Ноева от Сопот, съобщиха от пресцентъра на общината. Конкурсът, с който завърши 111-ият Празник на розата в града, е организиран от Община Казанлък и в него взеха участие 16 момичета от общини, където розопроизводството е един от възраждащите се отрасли. Това са представителки на общините Казанлък, Карлово, Павел баня, Гурково, Сопот, Стрелча и град Калофер. 

Журито с председател Мис България 2013 Нанси Карабойчева и членове - представители на участващите в конкурса общини, излъчи победителката в оспорваното състезание за красота. Това е 18-годишната Деница Ноева от Сопот. За първа подгласничка на новата Царица на Долината журито определи Христина Колева от Калофер, а втора подгласничка стана Елена Котушева от Карлово. 

1 млн. лв. от държавата за нов музей на розата

В навечерието на 111-я празник на розата, чиято кулминация е в неделя, една добра новина развълнува казанлъчани. Новият музей на розата...

Мис Долината на розите 2014 учи в Професионална гимназия „Ген. Владимир Заимов” в Сопот и е носителка на титлата „Мис Стил” в конкурса за красота и талант, проведен в града на Вазов. Момичето получи короната от Мис България Нанси Карабойчева, а на церемонията присъства и носителката на престижното отличие през миналата година Златка Чомакова от Карлово. Подгласничките на Царица Роза 2014 - Ренета Колева и Бетина Миткова също се включиха в церемонията по награждаването. Освен победителките, всички момичета получиха награди от Община Казанлък и комплекти квалитетна козметика и продукти на розова основа от фирми –розопроизводители в региона. Втората подгласничка получи и медна роза от фондация „Българска роза”.

 Водещ на конкурса бе Део, който успя да създаде невероятна атмосфера с непринуденото си и чаровно сценично присъствие. Жана Бергендорф от „Х фактор 2013” и балет „Грация” допълниха празнично настроение със своите талантливи изпълнения. Но примата, която накара публиката в препълнената зала на ДК „Арсенал” да стане на крака и дълго да аплодира, бе Йорданка Христова, която се раздаде за своите почитатели в Казанлък. 

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова, посланикът на Куба в България Н.Пр. Терасита Капоте, кметове и представители на участващите в конкурса общини бяха официалните гости на тържеството, с което приключи 111-ият Празник на розата в Казанлък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора