МВР: Не е имало атака на цигани над супермаркет в Казанлък

6660
МВР: Не е имало атака на цигани над супермаркет в Казанлък
Снимка: БГНЕС

Тиражирана вчера (8 октомври) информация за ромска атака над магазин на "Пени Маркет" в Казанлък не е достоверна, става ясно от официално съобщение на местната полиция. Във Facebook се появиха редица постове на възмутени потребители заради случая.

„Данните от проверката сочат следното: На среща, проведена вчера по инициатива на регионалния мениджър на охранителна фирма на супермаркета в Казанлък, е било поискано допълнително съдействие от полицията. Поводът бил обявена тотална разпродажба на стоки от магазина и очакваното струпване на клиенти. На срещата било уточнено при необходимост да се подават сигнали на тел. 112, осигурени били и служители с патрулен автомобил, които да осигуряват допълнителна охрана на обществения ред на паркинга и да реагират незабавно на подадени от гардовете сигнали.

Циганка наби учителката на детето си

Млада ромка нахлу в класната стая на детето си и пред очите на учениците се нахвърли върху преподавателката им. 27-годишната жена е за...

Същия ден са подадени два сигнала – в 14.35 ч. и 19.04 ч. - за струпване на голяма група от хора пред магазина. Със съдействието на служителите на реда на изхода на търговския обект е осъществен пропускателен режим с цел недопускане на нарушения на обществения ред.

По сведения на охранители на търговския обект, работили през цялото време, около 16.00 часа е влязла голяма група от хора, но в рамките на час са успели да се справят с наплива, който надхвърлял капацитета на сградата. С пристигането на още техни колеги ситуацията била овладяна, наложило се на два пъти временно да затварят магазина за обслужване на клиентите в него. Окончателно търговският обект е приключил работа в 22.00 часа.

Заместник-управителят на магазина е категоричен, че няма ударен служител от охраната на магазина, няма счупено стъкло на сградата и до момента няма установени кражби на стоки от магазина”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Няма установени кражби, няма пострадал служител и материални щети в супермаркета, показва още проверка, извършена от ОДМВР-Стара Загора.

Заместник-кмет в Казанлък посрещна носителите на медали от игрите в Сочи

Заместник — кметът по проекти, програми и хуманитарни дейности на Община Казанлък Лилия Цонкова се срещна днес с казанлъшките п...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора