Почти 50 предложения разгледаха на юнското си заседание старозагорските съветници

1508
Почти 50 предложения разгледаха на юнското си заседание старозагорските съветници
Снимка: Община Стара Загора

„Правилник за предоставяне на на финансова помощ в полза на физически лица на територията на Община Стара Загора“ прие с 49 гласа "за" общинският съвет на Стара Загора на редовната си сесия днес. Според новоприетия нормативен документ средства могат да се предоставят на физически лица в затруднено материално положение в случай на нужда, при екстремна ситуация, поставяща в риск здравето или оцеляването на нуждаещия се, както и сигурността и образователните потребности на деца в хода на обичайния им начин на живот. Помощите се предоставят от кмета на Община Стара Загора на основание решение на общинския съвет, взето след проучване на случая и становище от постоянната комисия по социална политика. На първо четене беше гласуван „Правилник за постъпване в общинските детски ясли на територията на Община Стара Загора“.

Старейшините подкрепиха предложението за назначаването на нов управител на „Център за психично здраве - Стара Загора“. Проведеният конкурс за управител на лечебното заведение е спечелен от д-р Пенчо Моймиров. Общинският съвет даде съгласие за провеждане на конкурси за управители на още две общински дружества - „Мересев” и „Обредни дейности“. 

Група в старозагорска детска градина е под карантина

На Подготвителна група А от детска градина N 66 "Детски рай" в Стара Загора е наложена 14-дневна карантина от 24 юни заради установен п...

На сесията бяха утвърдени промени в Общинската транспортна схема, които ще подобрят системата на обществения транспорт чрез оптимизирането на автобусни линии. 21 двойки - съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми ще бъдат подпомогнати финансово за процедури и дейности по асистирана репродукция, след като съветниците подкрепиха предложението за това от дневния ред на заседанието.  

„Зелена светлина“ от местния парламент получи предложението Община Стара Загора да кандидатства пред Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) с проект по Целева програма за подпомагане образователния процес на децата и младежите, настанени в социални услуги, делегирана от държавата дейност от резидентен тип и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас. Целта на програмата е да се осигури непрекъснат образователен процес на децата и младежите, които учат и са настанени в социални услуги от този тип, и да се подпомогне тяхната самостоятелност. С подкрепата за усвояване на учебния материал впоследствие ще се увеличат шансовете им за успешно завършване на учебната година, преминаване в следваща форма на обучение, а за някои от тях и възможност за придобиване на степен на образование, професионална квалификация по професия и подобрени шансове за професионална реализация на пазара на труда и скъсяване на прехода от училище към работното място.

На днешното заседание беше гласувано и одобрено именуване на улица в Стара Загора на големия старозагорски поет Николай Лилиев и беше подкрепено а предложение имоти на общинското търговско дружество „Мересев“ до се предоставят за безвъзмездно ползване на Сдружението с нестопанска цел (СНЦ) „Филаделфия 2002“ и на СНЦ „Спортен клуб Спорт за всички“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора