Стара Загора е домакин на петия географски фестивал

1155
Стара Загора е домакин на петия географски фестивал
Снимка: Втора ОУ "П. Р. Славейков"

Петото издание на Българския географски фестивал ще се проведе на 20 и 21 април в Стара Загора.

Главни съорганизатори на събитието са Географ БГ и Българското географско дружество. Основен партньор е община Стара Загора, а според организаторите от Географ БГ фестивалът е намерил истински привърженици в лицето на кмета Живко Тодоров и на зам.-кмета по хуманитарни дейности Иванка Сотирова.

Като местни партньори на Българския географски фестивал в Стара Загора се включват Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ (ОУ), Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Държавна опера - Стара Загора, и телевизия „Стара Загора“. Една от причините за домакинството на Стара Загора през 2019 г. е активното участие на учениците от Второ ОУ във форума през 2018 г. в Русе.

Традиционни партньори на фестивала отново ще бъдат и Фондация „Промяната“, National Geographic България, Уикипедия България, Geographica, Geo Adventures, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, Великотърновският университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Българският географски фестивал е ежегоден фестивал в България, посветен на географията за ученици, студенти, любители и професионалисти. Първото му издание е през април 2015 г. в Ямбол. Следващите издания са в Казанлък през 2016-а, в Пазарджик през 2017-а и в Русе през 2018 година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com