Стара Загора се сдоби с най-модерният и нов скейт парк в страната

2879
Стара Загора се сдоби с най-модерният и нов скейт парк в страната
Снимка: Община Стара Загора

С водосвет и молитва започна церемонията за официално откриване на най-новото спортно бижу в Стара Загора. Скейт паркът се намира в южната част на парк „Артилерийски“ и вече е притегателно място за всички любители на екстремните спортове.

„Това е едно уникално не само за нашия град, но и за страната ни спортно съоръжение. Призовавам всички, които му се радват и ползват – спазвайте правилата и безопасността“, каза при откриването ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова. Тя благодари на фирмата-изпълнител „Смарт Билд Дигитал“, на строителите, които са дали всичко от себе си при изграждането на скейт парка, както и на Скейтборд клуб „Стара Загора“, които са били неизменна част от дейностите още от началото на проекта. „Следващата седмица Стара Загора ще е домакин на международен форум“, каза в аванс зам.-кметът. На 16 юли (събота) на скейт арената ще се проведе професионално състезание, което от думите на Георги Димитров от Скейтборд клуб „Стара Загора“ - ще бъде запомнящо се.

Община Казанлък ще почете подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

Каним всички родолюбиви българи да се присъединят към традиционното тържествено отбелязване на 154 години от подвига на Хаджи Димитър и...

„Каквото и да кажем днес е малко – браво, Община Стара Загора, браво и на инж. Георги Георгиев“, емоционално поздрави присъстващите председателят на Българската скейтборд федерация Борислав Атанасов. „Това е истинско спортно бижу, което отговаря на всички европейски и световни стандарти. Пожелавам на Скейтборд клуб „Стара Загора“ да дават все повече имена в нашия спорт. Да се ползват дълго и без травми всички такива съоръжения, които са все повече в страната“, допълни той и подчерта, че Община Стара Загора е една от малкото български общини, които се интересуват от това какво искат младите хора. От думите му стана ясно още, че тепърва предстои развитие в тази дисциплина. „Скейтбордингът е признат на олимпийско ниво и все повече привлича спортистите. Очакваме много старозагорски имена в ранг листите“, каза още Борислав Атанасов.

Съоръжението, което е изключително атрактивно, е подходящо за любителско и професионално каране на скейтборд, bmx, ролери, тротинетки и блейдове. Обхваща над 800 кв. м. Общата му площ, заедно с прилежащите части, е около 2 дка. Специализираната зона е с две основни секции – „Стрийт“ и „Боул”. Първата съчетава равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка. „Боул“ секцията е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина. На трите входа на скейт парка има табели, указващи правилата за ползване и безопасност.

Община Стара Загора представи касовото изпълнение на бюджет 2021 и средствата от еврофондовете

Отчетът на приходите към 31.12.2021г. на Община Стара Загора показва изпълнение на 83.19% от предварително уточнения план. Това стана я...

Официални гости на събитието бяха още общински съветници, началникът на отдел „Спортни дейности“ на Община Стара Загора Петко Крумов и главният експерт Таня Косева, медии и фенове на екстремните спортове.

По време на празника днес имаше различни демонстрации на скейтъри, байкъри, скутер райдъри и хиксъри от страната и чужбина. Много музика и емоции. В рамките на целия ден в непосредствена близост е разположена изложба на тема „Български скейт паркове и как се случва тяхното изграждане“, както и фотографии на екстремни спортове. Организаторите са предвидили за по-късно и прожекция на няколко български филма, разкриващи детайли от екшън спортовете, които се практикуват у нас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Над 1000 бегачи ще мерят сили на деветото издание на "Маратон Стара Загора" 2024

Предстои да бъде отворена електронната система за записване на първокласници в Стара Загора

За първи път в Стара Загора нови инициативи и съмишленици търсят ученици

Експертно разгледаха новия Закон за защита на лицата, подаващи сигнали за нарушения в Стара Загора

Наравно завърши надбягването между кон и човек в село до Стара Загора

Близо 800 участници събра фестивала на маскарадните игри в Стара Загора

Община Стара Загора отново се включва в кампанията „Часът на Земята“

Кметът на Стара Загора поздрави славния футболист и треньор Иван Вутов по повод 80-годишния му юбилей

Общинско предприятие ще стопанисва културните бази и ще организира фестивали в Стара Загора

120 дръвчета бяха засадени в парк в Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора