Южна Корея идва в Казанлък за финала на проекта "Умни градове"

1134
Южна Корея идва в Казанлък за финала на проекта "Умни градове"
Снимка: Община Казанлък

Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък Сеул, Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове. Темата бе предстоящото приключване на проекта „Интегриран контролен център в град Казанлък“, по който Общината работи съвместно със SAMSUNG SDS.

Кметът на община Казанлък отбеляза, че изборът на Казанлък за този проект е голяма чест и изрази задоволство, че за това е изиграло роля и побратимяването с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу, подписано през 2018 година. „Макар и младо, това приятелство ще ни даде възможност на практика да покажем ползите от побратимяването.“, посочи Галина Стоянова. Тя благодари за отношението, свършеното и ползотворната работа на корейската страна. „Много сме доволни, че включихте дейностите, които искахме да бъдат заложени в проекта, за да бъдат максимално полезни за града!“, заяви Кметът на Казанлък.

Мултисензорна зала откриха в старозагорска детска градина

В старозагорската детска градина № 5 „Мечо Пух“ днес бе открита мултисензорна зала. Тя е изградена със средства по проект &...

От страна на SAMSUNG SDS в срещата участваха Парк Джихьон, придружована от Хан Йонхон. Те споделиха първи впечатления от България и Казанлък: „Хората тук са позитивни, сърдечни и гостоприемни!“, заяви г-жа Парк. Тя разказа, че подобни проекти разработват и в Бразилия и Турция. Г-жа Парк подчетра, че предстои да направят проверка до края на месеца на свършеното на място, след което подробно ще запознаят Кмета и нейния екип с резултатите. По идея на Галина Стоянова, представянето на резултатите ще бъде в Зала №6 на Общината и ще бъде излъчвано онлайн, за да може гражданите, които проявяват интерес към направеното да се запознаят лично.

Предстои провеждането на интервюта с отговорните лица в Общината в сектори като безопасност, транспорт и бедствия. Ще бъдат обследвани ключови зони и обекти, които да бъдат включени в разширяването на мрежата за видеонаблюдение в града.

Галина Стоянова изрази надежда, че наред с чисто професионалната работа ще бъдат създадени и нови приятелства между представителите на Изпълнителя от SAMSUNG SDS и колегите им от Община Казанлък.

Община Казанлък спечели финансиране по проекта чрез Програмата за световно съдействие за основаване на т.нар. „умни градове “ през август 2021 година. През септември същата година започна работата по проекта по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията бе обърнато специално внимание на побратимяването на Казанлък с корейската провинция на Сеул Джунанг-гу.

В Старозагорско училище откриват изложба, посветена на тракийските бежанци

Изложба посветена на Деня на Тракия откриват днес в Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора.   Тя е ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

Месец май ще бъде месец на екологията в община Стара Загора

Ето колко ще струва ремонтът на ключова улица в Стара Загора

През юни Стара Загора отново ще бъде джаз

Нов и по-свеж облик за четири квартала и два парка в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година

Малко повече от месец остава до фестивала "Цветовете на джаза" в Стара Загора

Кметът на Стара Загора: Отпускането на 1 млрд. лв. за ТЕЦ-овете е голяма победа

С пълно мнозинство се прие създаването на общинско предприятие "Арт сцена-Стара Загора"

Фестивал „От Августа Траяна до Боруй“ за първи път в Стара Загора (ПРОГРАМА)

Слаба родителска подкрепа спъва дуалното обучение у нас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com