Утре се открива Празникът на Казанлък

7618
Утре се открива Празникът на Казанлък
Снимка: БГНЕС

С Водосвет за благоденствие и церемония по издигане на националния флаг на 6 юни се открива Празникът на Казанлък. Той е своеобразна кулминация на традиционния Празник на розата и ще се проведе в дните 6, 7 и 8 юни. Организатор на проявите е Община Казанлък, информира "Фокус".

В първия ден от празника в 12 ч. започва Тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще се състои церемония по тържественото удостояване с вписване в Почетната книга на град Казанлък на Лилия Димитрова, Гълъбина Михайлова, Александър Иванов и Алла Ангелова. Наградата се присъжда за постижения в областта на изкуството и културата и обществено полезна дейност в полза на Казанлък.

В Община Казанлък се организират две благотворителни инициативи по повод 1 март

В Община Казанлък се организират две благотворителни инициативи по повод 1 март, съобщи Агенция Фокус.  Младежки общински съвет-К...

В същия ден в 16ч. на площад „ Севтополис” ще бъде открит Международният фолклорен фестивал, в който ще вземат участие формации от България, Китай, Македония, Русия и Унгария. В продължение на три дни съставите ще представят фолклора и обичаите на своите страни. В 18:00 ч. в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „ Богатството да се раздаваш” с творби на скулптора Доко Доков - малки скулптурни форми от метал и камък. Колекцията пластики е притежание на фонда на казанлъшката галерия и на няколко частни сбирки. Час по-късно, в 19:00 ч. в залата на Информационния център на ул „ Искра” 4 ще бъде открита втората Международна изложба за съвременна малка графика. В програмата на празничния 6 юни през деня са включени още откриване на Автоизложение на нови коли и Зумба демонстрации. Вечерта от 21:00 часа с фойерверк шоу и концерт на Миро ще бъде официално открит 111-ят Празник на розата.

Следващите два празнични дни – 7 и 8 юни започват с демонстрации на ритуалите „ Розобер” и „ Розоварене” в розовите градини на Казанлък и населените места. Фестивал на виното „ Розе”, мажоретно шоу с участието на състави от казанлъшки училища, фолклорен концерт с участието на Николина Чакърдъкова, XXIV конкурс за детска песен, изложба и дегустация на традиционни хлебни изделия под надслов „ Хлябът на българина – обред, бит и вяра”, традиционното Карнавално шествие са част от проявите, организирани от Община Казанлък през тези два дни.

111-ят Празник на розата ще бъде закрит на 8 юни от 19:00 часа на площад „ Севтополис”, след което празничен концерт ще изнесе Ансамбъл „Българе”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора