Виртуална изложба на Людмил Николов организира Казанлък

1723
Виртуална изложба на Людмил Николов организира Казанлък
Снимка: Община Казанлък

На 29.11.2021 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 в Казанлък ще бъде открита виртуална изложба на Людмил Николов - артист, художник и певец. Публиката ще има възможност да види дигитална презентация, посветена основно на образните пристрастия на автора в изобразителното изкуство през последните 2-3 години. Културното събитие ще открие роденият в Казанлък и голям приятел на Града на художниците - изкуствоведът проф. д-р Марин Добрев, директор на Художествена галерия Стара Загора.  

Людмил Николов е роден в гр. Казанлък и е израснал в театрална семейна среда. Работи в сферата на изкуството като артист в България и Норвегия повече от 40 години.

Египет силно заинтересован от побратимяване с Казанлък

Кметът Галина Стоянова се срещна с новия посланик на Арабска република Египет в България Н. Пр. г-н Халед Ибрахим Емара. Основна тема н...

В ранните си години прави първи театрални стъпки след като е бил силно повлиян от работата на своя баща - Жоро Николов в Народно читалище „Искра - 1860”. Театралният му живот е свързан със Сливенския театър, в който е назначен като актьор през 1974 г. Продължава в Пловдивския театър до 1986 г. Людмил Николов основател е на известното музикално трио „Living Dolls“. През 1990 г., заедно с Румънската режисьорка Николина Николеско провежда курс за куклен театър в град Берген в Хордаланд театър, а след това започва работа като режисьор, сценарист и актьор в същия театър. От 1990 г. до 2018 г. е написал 17 представления в Норвегия, които са изиграни отново в Хордаланд театър. Изявите му в редица турнета в чужбина, участията му като актьор в спектакли, филми и сериали са част от неговите респектиращи с многоорбазието и въздействието си артистични превъплащения.  

Над три десетилетия Людмил Николов посвещава и на изобразителното изкуство. В него той споделя своите виждания за човека, приятелството, музиката, спомените... Негови изложби са представяни в Норвегия, Германия, Швеция, Турция, Австралия, Великобритания и др. Здравословното му състояние през последните години определя преориентацията му от класическите техники в живописта и графиката към средствата на дигиталното изкуство.

Расте интересът към помощите за дете в Казанлък

От началото на годината до момента са подадени общо 226 заявления към Общината за отпускане на еднократна помощ за новородено дете, от ...

Казанлък е винаги в сърцето на Людмил Николов и той никога не губи връзка с театралните традиции на града. Идеята на организаторите на откриването в понеделник вечер е да съберат приятели и познати на Людмил Николов, които са били неизменна част от неговия път и подкрепа през годините. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СТАРА ЗАГОРА:

За 24-ти път „Орфеево изворче“ ще радва старозагорци през почивните дни

Стара Загора отново става лекоатлетическа столица на България

Нов модел за интегрирана детска здравна грижа обсъдиха в Стара Загора

Проф. Галин Цоков откри лаборатория за иновации в Стара Загора (СНИМКИ)

Кинофестивалът „Златната липа“ 2024 идва с богата програма в началото на юни

В Стара Загора 2 май ще е неучебен ден

Отличиха кмета на Стара Загора и неговият заместник на национален зелен форум

Община Стара Загора обяви 2 май за неучебен ден

Само китайски е-автобуси предложиха на Казанлък

Летен лагер в местността "Каваци" осигурява община Стара Загора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Стара загора