Община Омуртаг отпуска стипендия за специализация на млад лекар

11347
Община Омуртаг отпуска стипендия за специализация на млад лекар
Снимка: Thinkstock

Общинският съвет в Омуртаг определи на редовното си заседание днес да се отпусне стипендия от 600 лева за специализация по кардиология на д-р Ажда Хасанова Ибрямова, съобщава topnovini.bg. Младата лекарка, която работи в Многопрофилната болница за активно лечение в града ще получава стипендията ежемесечно.

С нея ще покрива част от разходите си по време на обучението си. Според решението на Общинския съвет финансовата подкрепа се отпуска на д-р Ибрямова срещу изричното условие тя да работи в „МБАЛ – Омуртаг” за срок от 5 години, след като придобие специалност.

Най-голямата инвестиционно строителна Асоциация дава стипендия за студенти

Управителният съвет на Българската Инвестиционно Строителна Асоциация /БИСА/ събира в Бургас своите членове и партньори на Първа официа...

До предложението за отпускане на стипендията се е стигнало, след като Съветът на директорите на лечебното заведение предлага на едноличния собственик на капитала на дружеството да определи размер за стипендия, с която се цели да се задържи младата лекарка в местната болница, за да се задоволят потребностите от специализирани кадри в областта на медицината в общината.

Доктор Ибрямова е завършила медицина през 2013 година в Медицинския университет в София. В момента тя работи във Вътрешно отделение на общинската болница и специализира кардиология в Тракийския университет в Стара Загора.

Община Омуртаг декларира готовността си да подпомага и други млади лекари, които поемат ангажимента да работят в „МБАЛ-Омуртаг” в срок от пет години, след приключване на обучението им по специалността.

Според съветниците, които единодушно приеха предложението за размера на стипендията за специализация е необходимо да се предприемат мерки и да се сключват договори и със студенти по медицина, които след завършването си да работят в местната болница.

На ниво комисия: Връщат арбитража за лекарите-контрольори

Комисията по здравеопазването в Народното събрание подкрепи единодушно промяната в Закона за здравното осигуряване, с която арбитражн...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Търговище